Neobične uniforme stjuardesa
fotografija

Svi pričaju o zlatnim danima avionskog saobraćaja, a vi trepćete i ništa vam nije jasno. Pominju se zgodne i lepe stjuardese kao manekenke, one zbog kojih su uzdisali mnogi putnici, bez obzira na pol i godine. Govorimo o vremenu kada je let avionom bio odraz uživanja u pravom smislu te reči – da, nečemu čega samo oni vremešni mogu da se sete, mlađi, na žalost, ostaće uskraćeni za ovo blagodarno iskustvo!

Kako vam se danas čine uniforme na letovima za Evropu, Aziju ili SAD možda je bolje da i ne pitamo. Zašto? Zato što je sve, baš kao i letovi i komfor u avionu postalo prosečno, i uživanje postoji samo u prvoj klasi, svi drugi osuđeni su na avione i uslugu koja više liči na leteći autobus, ili linijski taksi, koji utrpava putnike i sve radi rutinski, ali i bez stila!

Stjuardese više nisu odbegle manekenke koje će se osmehivati, držati vas za ruku ili vam zapaliti cigaretu. Ne, to su robotizovane tetke u sivim kostimima koji ništa ne otkrivaju, a bogme i ne ulivaju neko poverenje, i uvek vam se čini da će vam pljunuti u čašu ili prve pobeći iz zapaljenog aviona. Uz dužno poštovanje prema pozivu, i uz želju da se ovaj tekst shvati kao tugovanka za svim prošlim danima svetskog i domaćeg avionskog saobraćaja, ostavljamo vam da sami pogledate kako su 60-ih i 70-ih izgledali i letovi i stjuardese i njihove uniforme!

Pacific Southwest Airlines, 70-ihOtvori galeriju
Diana Kunst beleži ukradene trenutke odmora u podzemnoj železnici Sanjari iz njujorškog metroa Iz arhive National Geographic-a Neobjavljene fotografije iz National Geographic arhive Neobične fotografije sa venčanja Fotografije sa venčanja – mora da se šalite Poljupci svuda i uvek Svako mesto je pravo za ljubav · · ·