Neobične usluge na letovima
U VAZDUHU · urban flash

Da se današnje kompanije suočavaju sa ozbiljnim konkurentskim nadmetanjem nije nikakva tajna.

Naprotiv, ne samo da je važno da cena usluge bude pristupačna, već je gotovo obavezno i da svaka kompanija ima u ponudi nekog „keca u rukavu“ kojim će se pozicionirati kao jedinstvena i zanimljiva za isprobavanje.

Avionske kompanije se u cilju takozvanog takmičenja bave i neobičnim osmišljavanjem i zadovoljavanjem potreba korisnika, tako da u današnje vreme ništa ne bi trebalo da vas iznenadi. Evo samo nekih od baš takvih neobičnih usluga koje avio kompanije nude u cilju ispunjavanja najluđih snova svojim potencijalnim klijentima:

1. VietJet Air ima stjuardese u bikiniju

Ova kompanija je jedina u privatnom vlasništvu u Vijetnamu, ali kvari mnogobrojne finansijske planove mnogo poznatijim imenima, a kako i ne bi kada ima zgodne stjuardese koje šetaju u bikiniju i poslužuju putnike. Zaposlene imaju i plesne tačke u kojima pevaju i plešu tokom leta, a ovaj marketinški trik obezbedio je dobar profit kompaniji, iako je podigao i veliku medijsku prašinu.

2. Nemačka kompanija koja nudistima omogućava „gole“ letove

Godine 2008, nemačka avio kompanija odlučila je da ponudi posebnu uslugu svojim putnicima koji su želeli da se na 30.000 stopa oslobode garderobe. Iako prilikom iskrcavanja i ukrcavanja moraju biti odeveni tokom nebeske „šetnje“ mogu da se oslobode svih stega.

3. Avionska kompanija koja pruža usluge masaže u ekonomskoj klasi

Ni putnici prve klase obično ne mogu očekivati da ih tokom leta stjuardese masiraju, a još manje oni koji putuju ekonomskom klasom. Međutim, putnici koji se odluče za Air Malta dobiće opuštajuću masažu ruku ili glave potpuno besplatno. Putnici na dva leta tokom 2015. godine dobili su kupone u vrednosti od 20-ak evra koje su mogli da potroše na kozmetiku brenda Myoka Spas, koji je promovisao svoje proizvode ovom prilikom.

4. Prva avionska kompanija sa ponudom paketa virtuelne realnosti

2015. australijski avioprevoznik Qantas udružio se sa Samsung-om kako bi ponudili putnicima prve klase specijalne Gear VR slušalice, koje se i inače preporučuju ljudima na dugim letovima. Ova kompanija je zato ponudila usluge korišćenja paketa virtuelne realnosti kroz zabavu, a naočare se mogu nabaviti na nekoliko mesta i na nekoliko letova, na primer, A380 letovima između Australije i Los Anđelesa.

5. Kompanija koja ima stolice za masiranje, tablete i jelovnik sa Michelinovom zvezdicom za sve putnike

Ova se usluga takođe može koristiti samo na određenim letovima, onima koji podrazumevaju mnogo vremena provedenog u avionu. La Compagnie je jedina kompanija koja pruža ovu vrstu usluge na liniji od Pariza do Njujorka, a zanimljivo je da svi putnici umesto klasičnih stolica imaju one za masažu koje više liče na krevete, tu su i zabavni Samsung tableti i odlična hrana. Jasno je da ovakva usluga nije jeftina, pa ipak košta manje nego u konkurentskim kompanijama (oko 1200 evra).

Hoteli za bogataše Top 5: Najbolji hoteli za bogataše Naučite engleski sa Bilijem iz Koreje Naučite engleski sa Bilijem iz Koreje Kako zaista izgleda kada imate migrenu Kako zaista izgleda kada imate migrenu Za poseban osećaj glamura - zlatni preliv na sladoledu Da li biste jeli sladoled sa zlatom · · · ·