Neobične granice među državama
fotografija

Kad god se nađete na graničnom prelazu ili vam neko pomene ovaj termin verovatno pomislite na gužve, čekanje, zastoje u saobraćaju i nivo stresa koji raste sa svakim narednim minutom. Istorija nam pokazuje da su nacionalne granice najčešće, iako se tako ne čini, sklone izmenama i dopunama, a oni koji žive u njihovoj neposrednoj blizini najbolje mogu da potvrde čitavu besmislenost – i granica i ograda!

Zahvaljujući velikoj raznovrsnosti biljnog sveta, ali i prirodnih granica poput planina ili reka, čovek ne mora uvek da pokaže koliko je vešt u podeli zemlje na naše i njihovo, one tamo i nas ovde, ponekad to jednostavno uradi priroda. Sa druge strane, besmislenosti deljenja ljudi ponekad dostiže takvu meru da u istoj biblioteci, na istoj književnoj večeri sede sa leve strane, oni koji zvanično žive u SAD, dok sa desne strane sede oni koji zvanično žive u Kanadi. A ukoliko mislite da je ovo redak primer, grdno se varate – pogledajte našu galeriju i vidite šta se događa kada tri države dele granice, ili kada ona pada na pločnik urbanog dela grada, bilo Holandije, bilo Belgije!

Azija i EvropaOtvori galeriju
Prijateljstva među životinjama Neobična prijateljstva među životinjama Fotografije iz ptičije perspektive Čuvene znamenitosti iz perspektive jednog drona Kako se od kiše štite životinje Kako se životinje štite od kiše Deca su ukras sveta u kojem živimo Deca su uvek samo deca · · ·