cover www.interiorsbykitchenkoncepts.com
PULS GRADA · kulinarka

Nema ništa slađe nego dokopati se hladne lubenice, slušati kako puca dok se seče, a zatim zariti zube u nju dok se sok sliva do laktova… Skoro da ne postoji ništa bolje od toga, međutim recepti u nastavku zaista slave i poštuju lubenicu u njenom punom sjaju, a vama nude nešto novo da isprobate i podelite. Ako ste gladni, tu je pizza od lubenice, koju možete zaliti koktelom od “pijane lubenice”, a za kraj se zasladite žele šotovima ili podrazumeva se – tortom od lubenice.

Grilovana pizza od lubenice

Vreme je da isprobate nešto novo, a lubenica vam može biti savršen partner u tom zločinu. Čak i pizza ume nekada da dosadi, zbog čega je ovaj recept savršen letnji tvist onog originalnog. Oni koji izbegavaju ugljene hidrate, a kojima nedostaje ovaj italijanski klasik, sada mogu da se opuste i uživaju u nesvakidašnjoj pizzi. Za prvi pokušaj, na grilovane komade lubenice premazane maslinovim uljem dodajte kalamata masline, mrvljeni feta sir, kockice krastavca, listiće mente i balzamiko sirće. Tako ćete dobiti savršen sklop slanog i slatkog, u kombinaciji koja će sve oduševiti. Na ovoj stranici naćićete video koji vas vodi korak po korak u pripremanju lubenica-pizze.

“Pijana” lubenica

Ovu naizgled običnu lubenicu držite podalje od dece, jer je predviđena isklučivo za odrasle i ljubitelje votke. Ukoliko ste fan nekog drugog alkoholnog pića, poput ruma ili tekile, onda ubacite njega, ali kombinacija lubenica-votka vas neće razočarati. Pritom, ako dodate votku sa infuzijom krastavca ili limuna, dobićete još jedan sloj ukusa u ovom nesvakidašnjem koktelu. Da li je uopšte potrebno napomenuti da je ovakva lubenica savršena za letnje proslave i žurke?!

Prvo na lubenici isecite manji krug, i kroz njega izdubite deo mesa, ovde postoje dve škole. Jedna kaže da kroz rupu ubacite grlić flaše i ostavite da tako stoji dok lubenica ne upije sav alkohol. Drugi pak misle da kroz levak koji se ubaci u rupu treba u naletima i sa pauzama sipati alkohol, da bi ga lubenica postepeno upila. Koji god metod da koristite, kada ste je konačno napunili alkoholom, krug koji ste isekli na početku stavite preko rupe kao vid čepa, i odložite lubenicu u frižider na najmanje jedan dan, kako bi se dobro ohladila. Prilikom služenja opet možete uraditi dve stvari. Ili iz rupe sipajte u čaše sadržaj lubenice, ili je isecite na kriške i tako poslužite.

Žele šotovi od lubenice

Recept za žele šotove u sebi spaja mnogo što-šta: ukusan je, originalan, jednostavan za pravljene, zabavan, i prava je oda lubenici! Može da se posluži kao desert ili užina, ali i kao nov način za konzumiranje alkohola.

Manju lubenicu presecite na pola, pa izdubite većinu mesa. U staklenoj činiji pomešajte želatin sa ukusom lubenice, običan želatin, malo vode i alkoholno piće po želj, pa naspite nazad u lubenicu. Ostavite je da se dobro ohladi, a zatim secite na regularne kriške i poslužite. Ako želite da i deca uživaju u ovim simpatičnim parčićima lubenice, samo izostavite alkohol.

Torta od lubenice

Želite hladan, niskokaloričan i osvežavajuć desert koji obara s nogu? Onda evo predloga za tortu. I ne, ovo nije nekakva stidljiva torta od komadića lubenice, ovo je torta napravljena od cele lubenice, sa dodatkom domaćeg šlaga i svim voćem koji sami poželite.

Jednostavno: isecite vrh i dno lubenice, i postavite je da stoji stabilno. Zatim oštrim nožem isecite koru, i stavite lubenicu na tanjir za dekoraciju. Napravite domaći šlag sa dodatkom vanile, pa nijme uredno i temeljno premažite lubenicu. Sada, na primer, možete dodati blanširane bademe u listićima okolo, a na vrh staviti šaku svežih malina i borovnica.

www.messynessychic.com Elvisov sendvič Jovana Kostić i City Magazine Čokoladni čia puding: Jedite bez griže savesti covercrniisarenisladoledi Sve nijanse sladoleda: Od crnog do šarenog Jovana Kostić Čarobna Snikers torta · · · · ·