Food Maps
PULS GRADA · dizajn · U VAZDUHU · urban flash

Od ove slikovite serije, čiji su se autori Caitlin Levin i Henry Hargreaves vešto poigrali sa hranom, nesumnjivo će vam krenuti voda na usta.

Projekat nazvan Food Maps nastao je iz želje da se prikaže kako je hrana putovala svetom i transformisala se, pa i na koji način ona danas predstavlja kulturni identitet određenih država i kontinenata. Umetnici Caitlin Levin i Henry Hargreaves bez greške su iznova kreirali topografiju Kine, Amerike i Indije koristeći hranu koja je karakteristična za ova područja. Zaista, možete li zamisliti da odete u Francusku i da ne probate sir ili baget? Ili da posetite Australiju, a da ne probate morske plodove? Ispod možete pogledati video u kom umetnici objašnjavaju kako su svoj projekat sproveli u delo, a u našoj galeriji možete se poslužiti njihovim jestivim mapama.

AfrikaOtvori galeriju

 

 

 

Pravda i Stolk ArtScience Interfaculty iz Haga u Novoj Iskri My Name Is Prijateljski nastrojen lazy bag Moleskine Čuveni Moleskine lansira sveske za kreativce Mikser Vintage Market Mikser Vintage & Antiques Market – žena kroz 20. vek · · · · · ·