Nerazumevalica
KULTURA · muzika

„Nerazumevalica“ je nova inkluzivna predstava za decu i odrasle Udruženja za afirmaciju dečjeg stvaralaštva „Svitac“. U prethodnim projektima dokazali su koliko su deca sa razvojnim smetnjama talentovana, da odlično drže pažnju publike koja ih gleda, kao i da je kulturna inkluzija moguća.

Ovim mjuziklom želeli su da odu korak dalje i iskoriste umetnost u praktične svrhe. Tako su kroz tekst predstave koji govore deca i mladi sa poteškoćama, pojasnili kako svi koji su deo ovog inkluzivnog teatra doživljavaju svet oko sebe, koliko im je teško da ga razumeju i sa kakvim se sve senzornim problemima susreću.

Premijiera je zakazana za 21. maj u teatru Madlenianum, u režiji Ksenije Mirković, a povodom Međunarodnog dana kulturne različitosti i dijaloga. Uloge u ovom neobičnom mjuziklu imaju deca sa razvojnim smetnjama (autizam, razvojna disfazija, oštećen sluh, intelekualna ometenost, poremećaj pažnje i Aspergerov sindrom) uz pomoć drugara, braće i sestara.

rambo amadeus Rambo Amadeus nastupa u Kombank dvorani 30127040_628205587511031_5746480838673384574_n Frančesko Tristano i Simfonijski orkestar RTS u Kombank dvorani Hangdžou filharmonija Hangdžou filharmonija u Sava Centru JCF Jazz Crawl Festival 2018: Celovečernji Jam Session · · ·