10-4-1024x683
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Svako se u svojoj kući ili stanu s vremena na vreme suočava sa neprijatnim mirisima koji potiču iz raznih izvora. Međutim, većina ljudi verovatno ne zna da se oni lako mogu neutralisati namirnicama koje sigurno svako ima u svojoj ostavi.

Miris ribe na rukama

Ako spremate ribu, očekujte da će vam ostati miris i na rukama. Caka koja će vam pomoći je da preko dlanova istrljate polovinu limuna.

Kanta za smeće

Čuvajte kantu za smeće u svežem stanju prskanjem sode bikarbone po dnu svaki put kada promenite kesu. Soda bikarbona je jedan od najefikasnijih prirodnih dezodoransa i efikasno sredstvo za sprečavanje neprijatnih mirisa.

Mirisi iz frižidera

Postoji mnogo različitih načina da vaš frižider zadrži miris u svežem stanju: Postavite široku, plitku posudu kafe u frižider ili zamrzivač, ostavljajući je preko noći da apsorbuje mirise. Ostali veliki apsorberi mirisa su kesice čaja. Redovno postavljanje tri do četiri kesice oko vašeg frižidera će sprečiti pojavu čudnih mirisa. Ako slučajno nemate pri ruci čaj, ogulite sirovi krompir i isecite ga na pola, stavljajući dve polovine na različite police u frižideru.

Masnoća u kuhinji

Stavite posudu sirćeta u vašu kuhinju sledeći put kada ispečete nešto koristeći mast. Sirće će apsorbovati neugodan miris i sprečiti njegovo širenje po kući.

Patike neprijatnog mirisa

Rešenje za sprečavanje širenja neprijatnog mirisa iz patika je par osušenih listića žalfije koje treba da se stave u svaku patiku. Žalfija ima prijatan miris a ujedno i ubija bakterije.

BeFunky-collage (22) Ove stvari ne treba da brišete papirnim ubrusima shutterstock_547368064-wash-760x506 Evo kako da izbelite garderobu bez upotrebe izbeljivača BeFunky-collage (4) Trik koji će vas oduševiti: Lako peglanje bez ijednog nabora image007 Moderni vitezovi u Rajićeva Shopping Centru · · · ·