Prvi Disneyland
U VAZDUHU · urban flash

Zavirnite u retku kopiju originalnog i potpuno ćaknutog plana Walta Disneyja, koja pokazuje šta bi sve trebalo da sadrži zabavni park poput Disneylanda.

Neke od početnih ideja i danas se manje ili više direktno mogu pronaći u čuvenim parkovima, ali poneka zamisao – poput Zemlje Liliputanaca, gde bi roboti veliki svega 23 cm trebalo da razgovaraju sa posetiocima, ostala je samo kao želja na papiru.

Kupovina životinja

Od početka je Disneyland bio zamišljen i dizajniran kao mesto na kojem bi ljudi kupovali različite stvari, što je podrazumevalo i spisak mesta gde biste mogli da kupite patuljaste magarce, retke ptice i ribe, koje bi vam se dopremale na kućnu adresu. Zahvaljujući zakonima, ova ideja nikada nije bila i realizovana.

Adventureland

Disney je obožavao životinje, toliko da je želeo da napravi Adventureland u sklopu Disneylanda, koji bi imao mnoštvo aligatora, majmuna i drugih životinja koje bi živele slobodno i zajedno. Problem je naravno što bi takve različite vrste zahtevale i različite uslove života, klimu i slično, pored činjenice da bi neke od njih ugrožavale druge.

Tura u svemir

Putovanje u svemir i obilazak Meseca sa upotrebom sigurnosnog pojasa za svakog posetioca zvuči zaista sjajno, ali ovakva turistička atrakcija i dalje nije za svačiji džep!

Let iznad Londona

U društvu Petra Pana tokom kojeg biste prolazili pored Big Bena, na putu ka Zemlji Nedođiji. Disney je dao niz ideja vezano za ovu turu koja bi obuhvatala i let preko broda Kapetana Kuke, kao i posmatranje, iz vazduha naravno, Lagunu sirena, a ipak činjenica da čovek nije ptica nije ga previše zanimala!

Granny’s farm

Farma na kojoj bi posetioci zajedno sa vodičem mogli da učestvuju u svim seoskim poslovima okruženi patuljastim životinjama nije nemoguća, pa ipak čini se da je Disney bio više nego opsednut željom da sve što već postoji učini minijaturnim.

Kuća Mickey Mousea

Primarna ideja kuće za najpoznatijeg miša – Mickey Mousea trebalo je da bude višespratna kućica na drvetu na Treasure Islandu, gde bi bilo zakopano pravo blago.

SF vrata

Poslednja ideja čuvenog Walta Disneyja za današnje pojmove nije nimalo nemoguća, čak se čini i pomalo prevaziđenom. Vrata koja bi se otvarala kada god bismo im to naredili, dakle aktiviranje putem glasa danas je u pojedinim domaćinstvima deo svakodnevice!

I tradizionali „I tradizionali“ – recepti za kuvanje u obliku privremenih tetovaža #biciklnavodi #biciklnavodi poziva građane da se priključe akciji tačnog informisanja foto: Nemanja Paničić (Kamerades) Telenor donirao 20 miliona dinara za pomoć ugroženima u poplavama Back to Light Back to Light: Umetnički projekat koji spaja prirodu i električnu energiju · ·