Japanske poslastice
PULS GRADA · gastro

Japanci su odavno postali i zvanično najveći stručnjaci kada su slatkiši u pitanju. Evropa može da veruje da su bečki, francuski ili italijanski kolači neprevaziđeni, ali kada se jednom upoznate sa onim što od slatkih namirnica prave japanski poslastičari moraćete da priznate da tako nešto niti ste skoro videli, a još manje probali.

Kada je reč o slatkišima keksima, bombonama i kolačima oblici i ideje koje svako malo prezentuju biće prava čarolija za oči, ali i za nepce.

Neki od oblika ovih poslastica možda su više za gledanje nego li za probanje, pre svega jer će vam biti možda blago nelagodno da jedete slatkiš u obliku hobotnice ili ribe koji su više nego verno napravljeni, ali takvi su vam japanski poslastičari – ako nema savršenu formu onda i nije vredno probanja!

Ovi slatkiši uživanje su u svakom smislu, a naročito ako volite da ispitujete granice onoga u čemu uživate, ako govorimo o hrani. Kolači koji liče na klikere i to staklence, predivni makaroni u obliku životinja i lizalice koje izgledaju kao zlatne ribice iz akvarijuma samo su nešto iz najnovije serije poslastica o kojoj se bliže možete upoznati ako proverite fotografije u našoj galeriji.

U slučaju da imate veoma vešte ruke i malo slobodnog vremena okušajte svoju sreću u pravljenju ovakvih šećernih čarolija, ali nemojte se previše nervirati i ako vam ne pođe za rukom, ipak su ovo dela opasnih japanskih majstora…

Japanci su odlični poslastičari - oktopod lizalicaOtvori galeriju
11864863_1639114026356620_8032913785570803547_o Bar Shootiranje: Radost na iskap cover1 Fini – najfinije poslastice u gradu Harbour Kraft pivo: 10 britanskih brendova koje morate probati cover Aviator Coffee Explorer: Uvek u potrazi za vrhunskom šoljicom kafe · · · ·