hosaka-8_cover
KULTURA · art

Toshihiko Hosaka je počeo da pravi skulpture od peska još u vreme kada je bio u srednjoj školi. Dvadeset godina kasnije, on i dalje ne prestaje da oduševljava posetioce plaža svojim umetničkim kreacijama.

Ma koliko neverovatno izgledalo, Toshihiko u izradi svojih skulptura ne koristi kalupe, lepak ili neki drugi vezivni materijal, već se isključivo oslanja na pesak. Jedino na kraju koristi sprej za učvršćivanje, kako bi peščana skulptura preživela bar nekoliko dana atak vetra, što je ustaljena praksa u ovom tipu umetnosti. Inače, Toshihiko je pre par nedelja osvojio prvo mesto na Fulong umetničkom festivalu peščanik skulptura. Pobedu je odnela njegova skulptura čuvenog japanskog ronina Miyamoto Musashija, koju možete pogledati u našoj galeriji.

autor: Toshihiko HosakaOtvori galeriju
U 10 Rachel Marks_cover Francuska savremena scena u Umetničkom prostoru U10 Remont_cover Izložba „Pokretni hronotipi“ u galeriji Remont thomas-dambo-recylced-art-5_cover Džinovske drvene skulpture sakrivene u danskim šumama Spirits-onl Fascinantni portreti od papira · · ·