pagepinupcover
KULTURA · fotografija

Kada pomislite na fotografije vintage pin-up devojaka, šta vam prvo pada na pamet? Možda se setite njihovih seksi, ali i blago čednih poza. Možda pomislite na njihovu provokativnu odeću, marame na glavama ili cvet u kosi. Ili se možda čak setite šarene pozadine fotografija, koja je nekada jednako zanimljiva kao i same devojke. Jedno je gotovo sigurno, slike pin-up devojaka pod vodom kao ove koje vam predstavljamo, vam sigurno neće biti na kraj pameti.

Davne 1938. godine, američki fotograf Bruce Mozert je odlučio da napravi malo drugačiju kolekciju slika pin-up devojaka od onih na koje su navikli njegovi savremenici. Njegova serija fotografija pod vodom je bila nešto do tada neviđeno i imala je veliki uticaj na rast popularnosti malog mesta Silver Springs na Floridi, na kome je nastala.

Mozert je preminuo 2015. u 98. godini života, ali kao što možete da vidite, njegove fotografije nastavljaju da žive. U našoj galeriji možete pogledati kako one izgledaju.

Neverovatne slike pin-up devojaka pod vodomOtvori galeriju
pageportreti Fascinantni portreti od voća i povrća pagecover234 Drveće koje odbija da umre pagecoveroldest Najstarije fotografije svetskih metropola Kim Kardashian i Kanye West Nova knjiga portreta čuvene fotografkinje Annie Leibovitz · ·