page-murali
KULTURA · art

Većina uličnih umetnika se odlučuje za crtanje murala na uspravnim površinama, najčešće fasadama zgrada. Jedan momak iz Melburna, međutim, je izabrao malo teži put. On se zove Kit Benet i njegovi murali se nalaze na parkinzima, skejt parkovima i košarkaškim terenima, i jedino imaju smisla kada se gledaju iz ptičje perspektive.

Činilo bi se da je izuzetno teško naslikati neko kompleksnije delo kada to morate učiniti na tlu velike površine, ali je Kit pokazao da je to moguće. On u svom procesu rada koristi velike kofe pune farbe iz kojih valjkom nanosi boju na tlo i sprovodi svoju viziju u delo. Kit posebno vodi računa da postoji iluzija trodimenzionalnosti u njegovim muralima.

On je do sada naslikao četiri džinovska murala na različitim površinama. Neverovatno je ispala njegova ilustracija kostura koja se prostire na nekoliko terena za košarku. Jednako je impresivan i Kitov mural jednog mladića naslikan na parkingu. Osim toga, on je prikazao džinovske patike na krovu jedne zgrade, kao i kostura sa rolerima u skejt parku.

Ove fascinantne murale možete pogledati u našoj galeriji, a za više sličnih radova, kao i onih tradicionalnije prirode, posetite Kitov Instagram profil.

Neverovatni murali koji tek iz ptičje perspektive dobijaju smisao Otvori galeriju
page-notr-dam Umetnici su iskazali poštovanje prema Notr Damu kako jedino umeju BeFunky-collage (9) Prva godina Galerije Novembar JanisDeMan_03 Ulični umetnik pretvorio fasadu u policu za knjige u Holandiji pagetetovaze Novi trend: Tetovaže koje izgledaju kao vez · ·