Plutajući restorani
PULS GRADA · destinacija

Za vas uživanje u hrani nije potpuno ako pored ukusnog obroka i čitava atmosfera nije posebna.

Neka drugi večeraju i ručaju na jednostavnim mestima brinući samo o tome da su siti, ali za vas je specijalno mesto takvo samo ako se polope sve kockice, od onih estetskih do onih gurmanskih.

Predlažemo vam zato da obratite pažnju na sledeće takozvane plutajuće restorane, koji će vas ljuljati nežno dok vi isprobavate najveće specijalitete kuće…

1. The McBarge (Vankuver, Britanska Kolumbija, Kanada)

Izgrađen je za Svetsku izložbu (Expo ’86.) kada je trebalo da pokaže odličnu kombinaciju između tehnologije i dizajna. McBarge je pravo malo umetničko delo koje ima panoramski pogled i skrivenu kuhinju sa pokretnom trakom na kojoj su se isporučivali hamburgeri – prava mala atrakcija! Ovakav restoran bio je novi marketinški trik baziran na pristupačnoj eleganciji sa osećajem naročitosti zbog toga što je restoran bio na vodi. Nakon izložbe plan je bio da restoran dobije novu lokaciju, i izlaz na otvoreno more, međutim to se nikada nije dogodilo. McBarge je proveo poslednjih 30 godina usidren, kao relikt nekih davno prošlih vremena!

2. The Murinsel Cafe (Grac, Austrija)

Ova umetnička plutajuća platforma leži nasred reke Mure, i osmislio ju je njujorški umetnik Vito Acconci, kada je Grac bio evropska prestonica kulture 2003. Zgrada, u obliku divovske morske školjke, dužine 47 metara mogla bi da poveže dve strane kopna između Mure. U centru platforme nalazi se amfiteatar a tu je i kafić u kojem vam toplo preporučujemo da popijete kafu ili uživate u nekom koktelu.

3. The Chowder Barge (Wilmington, Kalifornija)

The Chowder Barge je izgrađen još 1934. kao brod koji bi pružao podršku tokom snimanja filma Pobuna na brodu Baunti. Trajno je usidren 1974. gde mu društvo prave mnoge jedrilice i motorne jahte u luci Los Angeles Harbor, a posetioci se mogu voziti do pristaništa i tamo pronaći ovaj zanimljiv restorančić. Filmska namena nije ga zaobišla ni u kasnijim godinama, jer je do sada tamo snimljeno dosta poznatih serija – Dexter, Sons of Anarchy, Wanted, Sunken City i Inherent Vice.

4. Jumbo Kingdom (Hongkong)

Od 1976. godine jedna od čuvenih turističkih atrakcija u Hongkongu je i ovaj restoran. Usidren je u sred Aberdeen luke, a dizajniran je kao kineska palata. Restoran spada u jedan od većih ovakvog tipa, jer može da primi 2.300 gostiju koji sede, a ima još nekoliko zanimljivih prostorija što ga čini izuzetnim ugostiteljskim kompleksom. Višenamenski vrt za čaj, gurmanski restoran, služenje tradicionalnih kineskih specijaliteta ali i savremenih zapadnjačkih poslastica!

5. The Rustar Restaurant (Dubai)

Takođe izgrađen sa namerom da bude jedan od najvećih svetskih plutajućih restorana, a to u konkretnom slučaju znači da ovde istovremeno može da ruča do 400 ljudi. Dizajniran je tako da vaše veče provedeno na njemu svakako bude nezaboravno, a rezervacija podrazumeva krstarenje, večeru, bar sa pet zvezdica u kojem se služe i predjela. Vrhunska živa muzika i slikanje tela kanom samo su neke od dodatnih opcija, dok ste već na tako ekskluzivnom mestu…

6. Veli Lake Restaurant (Indija)

Ako bismo morali da kažemo koji je restoran lep kao slika, onda bi to definitivno bio baš ovaj! Veli jezero je spektakularna prirodna atrakcija, samo po sebi, jer se uliva u Arapsko more. U središtu jezera leži čitavo malo plutajuće selo do kojeg se stiže samo preko niza mostova. Ovaj restoran je deo tog kompleksa i povezan je sa ostatkom sela vlastitim sitnim plutajućim mostićima. Večera je posebno ugodna zbog celokupne atmosfere i izbora pikantnih jela iz lokalne sredine.

Najbolji muzički festivali Najbolji muzički festivali u 2016. (pored Exita) 12 destinacija 12 destinacija i 12 neverovatnih snimaka iz vazduha Putovanja Gde da otputujete za Uskrs cover1 Pet lica Tajlanda · ·