19-27-cover
KULTURA · art

Prvi svetski muzej digitalne umetnosti je početkom juna otvorio svoja vrata posetiocima u Tokiju koji su imali priliku da se slobodno prošetaju interaktivnom galerijom površine 9.000 kvadratnih metara.

Muzej digitalne umetnosti u Tokiju je nastao kao plod saradnje umetničkog kolektiva teamLab i japanske kompanije iz oblasti građevinarstva Mori Building Company.

Trenutna postavka je napravljena tako da se menja u odnosu na godišnja doba i promene vremena van granica muzeja što znači da nijedna vaša poseta ovoj kulturnoj instituciji neće biti identična.

Takaši Kudo, direktor marketinga muzeja, je povodom prve izložbe izjavio sledeće: „Ako napravite umetničko delo na platnu, postoje granice. Ako napravite skulpturu, ne možete da je izmenite a da je ne upropastite. U slučaju digitalne umetnosti, međutim, promena je uvek moguća.“

U videu iznad možete videti kako izgleda šetanja prostorijama ovog nesvakidašnjeg muzeja, dok su u galeriji dostupne fotografije neverovatnih prizora sa kojima su se susreli njegovi prvi posetioci.

Neverovatni prizori iz muzeja digitalne umetnosti u TokijuOtvori galeriju
cover www.vanityfair.com 6 muza Pabla Picassa dusan krtolica 15-godišnjak iz Srbije pravi neverovatne crteže moja fotka Maša Zorić: Budi dobar. Budi svoj. Iva Kuzmanovic Priroda sećanja: Iva Kuzmanović u U10 · · ·