Brazil
fotografija

Istina je da se čovek ne tako često susretne sa stvarima koje mu pored funkcionalnosti zadovolje i potrebu za lepim, kao u slučaju kada se susretne sa biljnim svetom. Drveće je od suštinskog značaja za život na zemlji,i zahvaljujući njegovom aktivnom radu na proizvodnji kiseonika mi smo često skloni da drveće posmatramo kao nešto više od ukrasa u bašti.

Nepravedno je što drveće mora da se prilagodi svom okruženju, što iz razloga adaptacije na različite klimatske uslove stabla i krošnje različito rastu i razvijaju se.

Neka stabla mogu biti zaista visoka, dok druga, iako mogu pripadati istoj porodici imaju patuljast rast upravo iz šarenolikih uticaja iz najbližeg okruženja. Ponekad više nalik na drveće uređeno u Photoshopu nego ono koje se može sresti u određenim krajevima sveta, ali sasvim sigurno uvek kao podsetnik da priroda poznaje neponovljivu formulu za demonstriranje lepote.

Avenija hrastova u Južnoj KaroliniOtvori galeriju
Peter Stewart Peter Stewart: Dramatične fotografije nebodera Hongkonga Da li izumiruća plemena imaju isti tretman kao manekenke? Da li su članovi plemena isto što i manekenke? Naši mezimci i njihovi ljubimci Ta slatka i nestašna stvorenja Paul Newman Šta zapravo znači biti „cool“ · · ·