955430495642251266-png__700
U VAZDUHU · svet

Ove nedelje japansku prestonicu zahvatilo je snažno nevreme. Ne pamti se kada je sneg toliko padao u Tokiju. Ovaj višemilionski grad je bio paralisan, vozovi su stali, letovi otkazani, a ljudi su se otežano kretali. 

Vredne, predane i odgovorne Japance koji ništa ne prepuštaju slučaju, ove godine snežne padavine su ipak zatekle. Nakon četiri godine Tokio se zabeleo, što je stvorilo kolaps na ulicama grada. Iako stanovnici Tokija nisu navikli na nepredviđene situacije, iskoristili su snežni pokrivač kako bi istakli svoju kreativnost. Dok su se neki latili lopate i čistili prilaze isred zgrada i kuća, drugi su od snega pravili neverovatne kreacije koje do sada nismo imali prilike da vidimo.

Zemlja izlazećeg Sunca je i dalje nepoznanica za ljude u našoj zemlji. Najčešće predrasude koje imamo o Japancima su da samo rade, žive u pet kvadrata i ne pokazuju dovoljno emocija i kako im takav način života ne ostavlja dovoljno prostora da se kreativno izraze. Međutim, to su predrasude koje nemaju pokriće u znanju. Japan je zemlja koja proizvodi neke od najlepših, kreativnih i sjajnih umetničkih dela i inovacija u svetu. Zemlja čije kultura i tradicija datiraju mnogo pre nego što je zapadna civilizacija počela da pamti svoje. Prema tome, u našoj galeriji pogledajte koliko su Japanci kreativni kada padne sneg i kako izgleda japanski Sneško Belić.

Japanske skulpture od snegaOtvori galeriju
cntraveler_70-people-70-countries-say-cheers-native-language_cover Naučite da kažete „živeli“ na različitim jezicima pagecover Nemačke kuglane liče na svemirske brodove nopantssubway0801j_cover Dan bez pantalona u metroima širom sveta shutterstock_386913631-1000x500 Svet će ostati bez čokolade 2050. · · · · ·