inspiring-disabled-artists-116-59379b5e26cda__700_cover
KULTURA · art

10 odsto svetske populacije, što je oko 650 miliona ljudi, živi sa nekim oblikom invaliditeta. Sudeći po umetničkim delima koje možete pogledati u našoj galeriji, neke od njih to nije sprečilo da se posvete svojoj strasti i pronađu način da rade ono što vole i pored očiglednih prepreka na tom putu.

U galeriji ćete videti umetnike koji crtaju držeći četkicu u ustima, tattoo majstore koji tetoviraju nogama, a jedan čovek čak koristi i svoja invalidska kolica za slikanje. Za mnoge od njih ovo je jedini način komunikacije sa ljudima. Njihova snaga volje i veština je zaista inspirativna i nadamo se da će i potencijalne umetnike među vama ili onima koje poznajete motivisati da porade na sebi. Ako je ljudima sa objektivnim teškoćama pošlo za rukom da postanu umetnici, šta vas sprečava?

Ni invaliditet ih ne sprečava da stvaraju umetnička delaOtvori galeriju
svedocanstvo_cover Posetite izložbu „Svedočanstvo – istina ili politika“ o ratovima devedesetih qzY3ZbFoQFI-758x504cover Rusija 2046: Ovako jedan umetnik vidi budućnost svoje zemlje SUBJEKAT I OBJEKAT_cover1 Subjekat i objekat: Novogodišnji kalendar Centra za grafiku „Akademija“ pagecover Moderne drvene skulpture koje će vas zadiviti · ·