Nike - avion za sportiste
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Nije tajna da vrhunski sportisti lete privatnim avionima, a kako i ne bi, kada je gotovo pa nemoguće staviti prosečnog igrača NBA-a u ekonomsku klasu prekookeanskog leta, a ne prekršiti neku vrstu ljudskih prava.

Međutim, za one kojima udoban put znači i dobar meč nakon nekoliko sati provedenih u vazduhu, Nike i Teague su udružili snage, kako bi napravili privatni avion specijalizovan isključivo za potrebe sportista. To je posledica nedavne studije, koja je pokazala da oni sportisti koji prelaze tri vremenske zone kako bi učestvovali u određenom meču ili sportskom takmičenju, imaju 60 odsto veće šanse da izgube meč usled teških fizičkih napora kojima su izloženi tokom putovanja.

Kako bismo bili slikoviti – zamislite da ste fudbaler koji živi u Južnoj Americi i da igrate za engleski tim, ili da protiv dotičnog tima igrate kvalifikacioni meč u Madridu – biće vam veoma teško, ukoliko ste satima sedeli u stoličici širine ne više od 80cm.

Nike - avion za sportisteOtvori galeriju

Nikeov avion je dizajniran za 13 putnika kojima je neophodan komfor, koji tokom leta imaju medicinsko osoblje koje sve vreme ima odličan uvid u stanje sportista, čak i preko senzora u odeći koji se tokom leta prikupljaju i detaljno ispituju. Avion poseduje “chill out” sobu, nutricionistički kutak, kao i ležajeve, a to naravno nije sve – svaki deo aviona posebno kontroliše klimu, privatnost i buku, a na sportistima je samo da se opuste, jer ovoliko ne udovoljavaju ni članovima kraljevske porodice!

Baštenski iglo Baštenski iglo – vaš savršen kutak za odmor Kakav to stan prodaje SJP? Sarah Jessica Parker prodaje kuću – kako je poznata glumica uredila enterijer House of Vans Podzemni skejt park u Londonu Stan Koko Šanel U stanu Coco Chanel · · · · · ·