jos copy-cover
PULS GRADA · lepota

Plava limena kutija je bila sastavni deo života nekoliko generacija u 200 zemalja širom sveta, i danas je popularnija nego ikada pre. Kada bi vas u nekoj anketi pitali kom kozmetičkom brendu najviše verujete, mislim da bi većina nas odgovorila Nivea. A kada kažemo Nivea, prva asocijacija je Plava Nivea, krema jedinstvena po tome što je izdržala test vremena dug više od 100 godina i što joj i danas verujemo kada je reč o univerzalnoj kremi.

Nosimo je na more, na planinu, negujemo ruke, mažemo lice, negujemo ispucale usne i koristimo je i kada smo u nedoumici šta namazati na nežnu dečju kožu. Nivea je u svim tim prilikama spasonosno rešenje. Mnoge žene smatraju da je neprikosnovena kao podloga za šminku. Iako Nivea kreme imaju ozbiljne kozmetičke inovacije, Plava Nivea uvek čeka i dočeka svojih pet minuta. Prijatnog mirisa, lake teksture, blaga i delotvorna – uvek nam iznova dokazuje da koliko god krema probali i koristili, jedna je ona koja nas nikada neće izneveriti. Plava Nivea.

Tajna

Plava Nivea je odavno prestala da bude „samo“ kozmetički proizvod. Ona je uspomena na naše bake koje su na policama držale Plavu Niveu, na naša detinjstva obeležena odranim laktovima i rumenim obrazima, na prva ulepšavanja sa drugaricama kada smo nespretno stavljenu šminku skidale Plavom Niveom. Nivea je krema koja neguje kožu i dušu. A u čemu je njena tajna?

Pre nego što je Nivea krema doživela uspeh, trebalo je izmisliti jedan potpuno novi sastojak: eucerit. Eucerit deluje kao emulzija i predstavlja kombinaciju ulja i vode i ima veoma finu, čvrstu teksturu. Na sreću, dr Ajzak Lifšuc je razvio ovu emulziju do 1911. godine. Dermatolog, profesor Pol Gerson Una, bio je zadivljen stručnim znanjem dr Lifšuca u ovoj oblasti i pokazao je emulziju dr Oskaru Troplovicu, hemičaru i jednom od osnivača kompanije Bajersdorf. On je odmah prepoznao da je emulzija sa vodom u ulju savršena osnova za kozmetičku kremu. Sve što im je sada bilo potrebno je ime. I da bi ga pronašao, bilo je dovoljno da dr Troplovic samo pogleda kremu. Kada je emulzija bila gotova, imala je snežnobelu boju. Naziv NIVEA potiče od latinske reči nix, nivis, u značenju sneg, a prevod samog naziva NIVEA je „snežnobela“.

Dakle, pre više od 100 godina kombinacija eucerita, glicerina, vode i malo limunske kiseline pokazala se kao dobitna formula za negu i hidrataciju kože. Nivea formulacija se sa godinama poboljšavala i unapređivala, ali je početna osnova ostala ista. Pored pažljivo osmišljenih sastojaka, Nivea ima još nešto – specifičan i blag miris bergamota i narandže u kombinaciji sa notama lavande, ruže, ljiljana i jorgovana koji je „zapečatio“ sudbinu ove kreme kao omiljenog brenda.

Istraživački tim

Kada se Nivea pojavila pre više od 100 godina, celokupno istraživanje je sprovodilo samo troje ljudi: dr Oskar Troplovic, prof. Pol Gerson Una i dr Ajzak Lifšuc. Danas u oblasti istraživanja i razvoja u kompaniji Beirsdorf radi više od 500 zaposlenih kako bi otkrili složene procese koji se odvijaju u koži i razvili nove, efikasne proizvode za negu. Uspeh brenda Nivea osiguran je poslovnom filozofijom u kojoj se pažljivo osluškuju zatevi potrošača i njihove potrebe kada je reč o nezi kože. U direktnom dijalogu sa njima, Nivea je postala proizvod koji je prepoznatljiv po vrhunskom kvalitetu i kojem se apsolutno veruje.

Centar za istraživanje kože u Hamburgu je jedan od najvažnijih istraživačkih centara na svetu. Inače, Nivea krema dolazi iz Hamburga. Skoro 8.000 limenih kutija na sat se ovde puni Nivea kremom. Nivea se danas proizvodi uglavnom u Hamburgu, ali i u Aziji i Južnoj Americi, spada među najveće konglomerate na svetu i proizvodi čitavu lepezu kozmetičkih proizvoda.

Da li ste znali:

Frizeri sa kojima ste bliski, a koji vam žele samo dobro, posavetovaće vas da umesto raznih pakovanja, sprejeva i eliksira za negu suve kose i tretirane kose, ruke namažete Nivea kremom i provučete kroz kosu. Probajte i uverite se i sami!

Niste sigurni koji antirid da kupite. Ne tražite više. Pred spavanje namažite oko očiju Plavu Niveu i videćete ujutru da je tanka koža oko očiju elastična i hidrirana.

Mnoge žene u trudnoći koriste Niveu za mazanje stomaka kako bi izbegle nastanak strija. Ona je masnija i ima bogatiju strukturu od mleka za telo i zato je izbor mnogih budućih mama.

U zimskom periodu potrebna je dodatna nega za usne. Preko dana koristite preparate namenjene nezi usana, ali naveče namažite deblji sloj kreme na usne. Ujutru će biti glatke i bez sitnih pukotina.

Plavu Niveu možete koristiti za skidanje šminke, kao odličnu bazu za tečni puder jer sprečava da on uđe u sitne bore i tako i naglasi, umesto da ih prekrije. Takođe Niveu možete koristiti i kao masku za duboku hidrataciju kože lica ako je namažete u debljem sloju i pustite da je koža upije.

Nema boljeg leka za ispucala stopala od toga da ih bogato namažete Plavom Niveom, obučete čarape i sačekate (najbolje preko noći). Vaše noge će biti spremne za sandale.

page-cover-crystal-derma Personalizovana kozmetika: Recept za srećnu kožu Loreal Saveti za pravilno korišćenje vodootporne maskare Pune obrve Trik za punije obrve City & Loreal Makeup greške koje vas čine starijom · ·