underwater-paintings-isabel-emrich-cover
KULTURA · art

Izabel Emrih je slikarka iz Kalifornije koja kroz svoja umetnička dela stvara ekspresivne prikaze žena pod vodom. Ova umetnica precizno slika talasanje vode i ljudsko telo koje pluta ispod njene površine što kod posmatrača stvara osećaj spokojstva i smirenosti.

Izabel je izjavila da je njeno odrastanje blizu okeana igralo ključnu ulogu u njenom izboru ove slikarske tematike. Ona se i dan danas seća trenutaka iz mladosti kada ju je baka vodila na obalu mora i jednostavno joj poručila: „Slikaj ono što vidiš“. Jedan od najvećih uzora uzora ove umetnice je Vinsent van Gog, a kada pregledate Izabeline slike u našoj galeriji, na njenom Instagram profilu i zvaničnom veb-sajtu, neće vam biti teško da primetite uticaj starog holandskog majstora.

Otvori galeriju
www.rijksmuseum.nl REMBRANT NIGHT WATCH Izložbe u svetu u 2019. Radionica Majstorska radionica: „Svako može da nauči da crta“ BeFunky-collage „Al ima ljubavi moje” od 8. marta u Narodnom muzeju Pančevo EGallery_1 „Umetnost ruši barijere“ – zid nije prepreka, već polje novih mogućnosti · · ·