Noć pozorišta
KULTURA · pozorište

U deset evropskih zemalja 16. novembra 2013. godine održava se manifestacija Noć pozorišta. U Srbiji na ovaj dan – 18 gradova i opština, 40 institucija kulture i 6 obrazovnih institucija otvoriće svoja vrata za publiku.

U subotu, 16. novembra 2013 godine, po treći put će se održati manifestacija Noć pozorišta u Srbiji, kao deo međunarodne organizacije European Theatre Night, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje Vlade Vojvodine, lokalnih samouprava i kulturnih institucija iz 18 gradova i opština: Vranje, Novi Pazar, Prijepolje, Niš, Trstenik, Kragujevac, Šabac, Lazarevac, Beograd, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica, Bela Crkva, Zrenjanin, Bačka Palanka, Novi Sad, Kula i Apatin.

Četrdeset institucija kulture (pozorišta, centri za kulturu, studentski kulturni centri, muzeji, biblioteke i dr.) i šest obrazovnih institucija pripremili su za svoje sugrađane obiman program - preko 50 predstava i 20 propratnih sadržaja (preformansi, muzički događaja, muzejske postavke, radionice, izložbe, i sl.), sa popustom na ulaznice ili besplatno.

European Theatre Night je međunarodni projekat pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj sa ciljem da se direktno podstakne dramsko i glumačko stvaralaštvo na prostoru čitave Evrope i približi kultura široj javnosti. Pored Hrvatske i Srbije realizuje se u Belgiji, Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Sloveniji, BiH, Bugarskoj i Austriji.


sveti_georgije_ubija_azdahu.jpg Pozorišna recenzija: Sveti Georgije ubiva aždahu img_05435051c2a7c2c12.jpg Klebezajle večeras u Teatru Levo bitef.jpg Bitef – Teško je biti revizor.jpg Pozorišna recenzija: Revizor