stan
KULTURA · film/TV

Ovih dana se prodaja bundeva naglo povećala, ljudi se mahom prerušavaju u zombije i vampire i nije sigurno da li su oni neobični zvuci iz mraka samo vetar ili… Umesto da upalite svetlo i netremice gledate u vrata, napravite kokice, udobno se smestite i provedite najstrašniju noć uz omiljeni filmski kanal i horor-komediju „Stan against Evil”.

Serijal prati Stena Milera (kog tumači Džon K. Mekginli), bivšeg šerifa u malom gradu Nju Hempširu koji, kako to u svim strašnim pričama biva, krije mračnu prošlost. Stari Vilardov mlin bio je mesto na kome su se u 17. veku masovno spaljivale veštice, do te mere da je Salem izgledao bezazleno i praktično tolerisao veštičarenje. Od tada, svaki šerif ovog uspavanog gradića suočio se sa istom sudbinom – preranom smrću.

Zahvaljujući svom nedoličnom ponašanju nakon smrti žene, Sten nekako uspeva da napusti posao šerifa živ… tako što dobija otkaz. Na njegovo mesto dolazi mlada koleginica Ivi Beret (Dženet Varni), sa kojom je primoran da udruži snage kako bi zaštitio stanovnike Nju Hempšira od čak 172 demona koji se vezuju za period progona veštica u Vilardovom mlinu. Jedini način da ovaj plan uspe je dekodiranje stogodišnjih spisa – knjige koju su pronašli u sobi za šivenje Stenove preminule supruge Kler.

Prizori iz serije „Stan against Evil”Otvori galeriju

naslovna „Fantastično putovanje u OZ“ u bioskopima cover www.nytimes.com Čudni događaji koji su se zbili na snimanju tri horora not-scary-halloween-movies-1540230212 5 idealnih filmova za Noć veštica koji nisu horori naslovna srcelomci Holivudski srcelomci u srpskim bioskopima (GLASANJE) · · · ·