Kuća za Noć veštica
PULS GRADA · dizajn

Za dobar deo mlađe populacije termin „Halloween“ ili „Noć veštica“ nije nepoznat, čak se i obeležava na različitim krajevima sveta, čak i tamo gde ga kao deo tradicije nisu imali ili nasledili. Reč je o datumu 31. oktobar koji se praznuje kao najava većeg praznika poznatog kao „Svi sveti“ a koji svoje poreklo vodi iz starih keltskih mitova i običaja. Ipak, danas kada vam neko spomene Noć veštica, verovatnije je da ćete pomisliti na lampu od bundeve, horor klasik ili neku drugu odrednicu iz popularne kulture…

Oni koji planiraju da obeleže 31. oktobar odavno su u pripremama, neko oko kostima i maskenbala, a neko oko dekoracije kuće ili stana, jer se po običaju na Noć veštica, kuća ukrasi makar i najmanjim ili najsimboličnijim obeležjima jeze.

Umetnica Christine McConell je već dugo u ozbiljnim pripremama za ovaj praznik. Njena je odluka bila da ovog 31. oktobra njena porodična kuća bude sasvim preoblikovana u maleno čudovište, i ne samo to, već je rešila i da se u takav poduhvat upusti sama bez ičije pomoći!

McConnell je odlučila da velike kartonske površine iseče u obliku špicastih zuba i beonjača, na koje će kasnije zalepiti uske mačje zenice i druge sitnice koje bi u mraku mogle da pojačaju efekat jeze. Nadamo se samo da Christine nije zaboravila, od silnih obaveza, da obezbedi i poslastice za dečicu koja će svratiti do nje tokom Noći veštica, iako smo prilično sigurni da će to učiniti samo ona najhrabrija deca, jer kada padne mrak, Christinina kuća izgleda više nego strašno!

cover Logo+Umetnost: Kombinacije korporativnih simbola sa remek delima slikarstva cover Legendarni plakati horor filmova Gradstor Design Hub Otvaranje novog prostora – Gradstor Design Hub Posteri za filmove Ogoljeni filmski posteri bolji od originala · ·