Normcore
PULS GRADA · moda

Prestanite da se trudite da bude originalni, utopite se u gomilu – poruka je novog (anti)modnog pokreta, koji je dobio naziv Normcore.

Prošlog vikenda u New York magazinu objavljen je članak o novom modnom trendu, ako se to uopšte tako može nazvati pošto je u pitanju oblačenje kao da ste krenuli do prodavnice ili do šaltera u pošti. Obične farmerke, udobne patike, majice bez inventivnih printova, više desetina puta oprane, dukserice koje ste pozajmili od starijeg brata – sve su to odlike stila (!?) pod nazivom Normcore.

Zaboravite na šarenilo i ludačku posvećenost modi koju promovišu urednica japanskog izdanja magazina Vogue, Anna Dello Russo ili bloger Bryanboy, perjanice ovog modnog pokreta su Larry David i Jerry Seinfeld. Pokojni Steve Jobs nije mogao ni da pretpostavi da njegov stil, koji je odražavao posvećenost poslu i skromnost u oblačenju, jednog dana biti smatran modnim trendom.

Kako izgleda Normcore stil pogledajte u našoj galeriji:

NormcoreOtvori galeriju
Haljine za glumice nominovane za Oskara Kakve bi haljine trebalo da nose glumice nominovane za Oskara? Moschino Najbolje sa Nedelje mode u Milanu Justin Timberlake Hit frizura za muškarce – moderni pompadur Jennifer Lawrence Dior Jennifer Lawrence u trećoj kampanji za modnu kuću Dior