norveška
U VAZDUHU · svet

Norvežani već imaju najduži tunel na svetu (Lærdal), a u budućnosti bi mogli da imaju i tunel za brodove. Kroz tunel bi svakodnevno prošlo od 70 do 120 brodova, i na taj način bi izbegavali loše vremenske uslove koji preovlađuju oko poluostrva Stad.

Tunel bi trebalo da bude dug 1,7 kilometara, visok 37 metara i 26,5 metara širok. Bio bi prvi tunel ove vrste na svetu. Ideja je da se ovim tunelom olakša plovidba oko poluostrva Stad gde su vremenski uslovi uglavnom loše. Ovde su česti visoki talasi i jaki vetrovi i ovo je jedan od najopasnijih delova norveške obale. Norveška bi u ovaj projekat investirala oko 230 miliona evra. Ideja je da kroz ovaj tunel plove i trajekti i turistički i ribarski brodovi.

Radovi na tunelu bi trebalo da počnu 2018. godine, smatra se da bi posao trajao 3-4 godine, a saobraćaj bi se odvijao u samo jednom smeru.

norveška Najsrećnija zemlja na svetu tokio Najneudobnije vožnje u Tokiju island Na Islandu postoji muzej penisa Gornje Podunavlje (3) Od sad „Evropski Amazon“ možete posetiti iz svog dnevnog boravka · · · ·