mobilni
U VAZDUHU · tech/web

Na tržištu se pojavila nova aplikacija čija je svrha prepoznavanje biljnih i životinjskih vrsta tokom boravka u prirodi. Aplikacija pod nazivom Seek napravljena je sa namerom da uključi amatere ljubitelje prirode u razne naučne projekte.

Ova aplikacija funkcioniše veoma jednostavno. Korisnik treba da fotografiše vrstu na koju je naišao, potom objavi tu fotografiju u aplikaciji i ona će pomoću mehanizma prepoznavanja utvrditi koja je to od 30.000 vrsta iz baze. Za svaku prepoznatu vrstu, fotografija se skladišti u svojevrsnom albumu u aplikaciji.

Pored toga, aplikacija će vam reći na koje vrste možete najčešće naići u svom okruženju, po podacima dobijenim od korisnika iz te oblasti. Možete dobiti i putokaze pomoću kojih tražiti posebnu vrstu, a možete i sami nastaviti istraživanje do prepoznavanja nove vrste.

Huawei P20 Pro Huawei: P20 serija je postala dostupna u Srbiji INAT samit INAT samit: Inovacijom do uspešnog IT poslovanja seek-app-inaturalist-cover Seek: Aplikacija koja prepoznaje biljke i životinje apple-091217-iphone-x-4114-1000x500 iPhone očekuju velike promene 2020. · · · · ·