Glitter_close_up-1000x530
PULS GRADA · moda

Ostalo je još malo vremena! Evo nekoliko modnih predloga i saveta koji vam mogu poslužiti kao pomoć i inspiracija.

Kaput

Reklo bi se da je akcenat na dužim modelima, a to može biti kaput, mantil ili bunda (moliću od veštačkog krzna, hvala lepo!). A ako neko kojim slučajem poseduje pelerinu, biće glavna pojava večeri.

Od boja, tu je klasična crna i bež koja je apsolutni hit, ako igrate na sigurno. Ako vam je pak to po malo dosadilo, dovoljno je da imate upečatljiv print na postavi ili nesvakidašnji materijal, kao na primer teksas ili kožu.

Ako želite neformalan i malo više casual look, onda to možete postići noseći pilotsku jaknu poznatiju kao bomber jacket.

Haljina

Što je sigurno, sigurno je. Možete se, naravno, odlučiti za suknju ili pantalone, ali haljina je pravi klasik. Ono što je još važnije (i zabavnije) jeste činjenica da ima sasvim dovoljno trendova, modela i stilova koji su in, da je prosto nemoguće da nećete naći nešto što će se idealno uklopiti u vaš način oblačenja i uskladiti s vašom figurom.

Boho chic, u nežnim pastelnim tonovima sa blagim karnerima i ukrasima u vidu kristala i bisera, može biti idealna solucija za romantičan i neočekivan doček Nove godine. Setite se samo kako predvodnica ovog trenda, Sienna Miller, već godinama održava status modne ikone držeći se upravo ovakvog izgleda.

Mala modifikovana crna haljina, je za one koji ne žele previše da eksperimentišu ali ipak da odu u provod dovoljno originalni i upečatljivi. Modeli mogu varirati u dužini, a za retro izgled preporučuje se donji deo koji se širi ka dnu, kako bi se postigao vajb pedestih godina. Veliki je plus ako je sama haljina sašivena u kombinaciji više različitih materijala, kako bi se dobilo na teksturi i dinamici.

Čipka, čipka i još malo čipke. Nikad dosta ovog trenda, koji očigledno neće skro nestati. Od Beyonce do J. Lo, nema zvezde koja se barem za jednu svečanu priliku nije uvukla u ovakvu haljinu. Reklo bi se da veče 31. decembra može biti idealna prilika da i vi to učinite. Bojama, dužini i kombinacijama oblika same čipke nema kraja, pa budite slobodni i hrabri da se poigrate.

Nakit

Zavisi isključivo od onog što volite i imate, ali i od toga šta ste odlučili da obučete. Statment necklace osim što je još uvek veoma popularna, može biti praktična i efektna u isto vreme.

Ukoliko više volite minđuše, bilo bi bolje da se odlučite za manje i ne preterano nametljive. Viseće, takozvane chandelier, mogu biti suviše upadljive i na granici kiča.

Narukvice su, čini se, često zapostavljene ili rezervisane za toplije doba godine. Evo prilike da zveckaju na vašim rukama u najluđoj noći. Ako vam je haljina ili gornji odevni deo jednostavan, narukvice mogu uneti praznični element i obogatiti utisak kompletnog izgleda.

Tašna

Iako pismo tašna deluje kao idealno rešenje, zapravo nije. Koliko god da je elegantana, morate stalno da imate na umu gde ste je spustili, ili da nepomično cupkate u mestu jer ne možete da maknete ruke. S tim u vezi, opredelite se za tašnu s lancem.

Ako niste ljubitelj nakita, i plašite se da će vam tokom ludovanja spasti minđuša i zagubiti se prsten, vi odaberite ekscentričnu tašnu koja može imati i funkciju ukrasa.

Obavezno se setite šta sve treba da ponesete, spisak će sigurno biti poduži. Zbog toga vodite računa da izaberete odgovarajući oblik i veličinu tašne.

Cipele

Štikle su obavezne, nema izgovora. Ponesite u većoj torbi baletanke ili neke druge ravne cipele, ako baš mislite da nećete izdržati celu noć, pa se u kriznoj situaciji preobujte. Poslednjih godina štikla više nije samo sastavni deo cipele, već je postala autonomno umetničko delo.

Sedamdesete su se vratile u modu, pa ako želite da iz ove godine išetate u tom stilu, odlučite se za ovu retro opciju.

Boja, logično, zavisi od ostatka outfita i opšteg koncepta vašeg izgleda, ali primetno se izdvajaju crvene, bordo i različite nijanse boje vina. Što se materijala tiče, ako se odlučite na pliš i somot, biće to pun pogodak.

000063 S ofingera: Ana Ćurčin Nove mlade nade manekenstva Manekenske mlade nade 12246637_967338506672485_4535781040243781629_n Jane Doe: Vintage shop u kojem ćete pronaći svoj modni identitet Najznačajniji modni momenti ove godine Najblistaviji trenuci u svetu mode tokom 2015.