HBO Silicon Valley
KULTURA · film/TV

Autor nove serije o momcima koji žele da uspeju u kompanijama koje se bave kompjuterskim tehnologijama u Silicijumskoj dolini je Mike Judge, čovek koji je osmislio animirani hit „Beavis & Butthead“.

Richard je programer koji radi u kompaniji Hooli i živi u takozvanom Hakerskom hostelu, inkubatoru u kome se skupljaju neprilagođeni genijalci koji rade za različite startup kompanije u Kaliforniji. Kada vlasnik ovog „hostela“ shvati da Richard ima ideju za program, koji može da bude veoma profitabilan, počinje nadmetanje za kupovinu tog proizvoda sa kompanijom Hooli. Međutim, Richard i njegovi drugari imaju sasvim drugačije planove.

Američki kabovski kanal HBO je producirao prvu sezonu serije Silicon Valley, koja ima osam epizoda i čije emitovanje počinje 8. aprila. Autor serije je Mike Judge, čovek koji je stvorio animirane serije Beavis & Butthead i King of the Hill, kao i film Office Space.

Parobrod bioskop Otvoren Parobrod bioskop Miloš Biković i Tamara Milanović Pola miliona ljudi gledalo „Montevideo, vidimo se!“ Oskar 10 Oskarom nagrađenih glumaca koji su (gotovo) nestali sa velikog platna South Park 10 stvari koje niste znali o South Parku ·