BeFunky-collage
KULTURA · knjige

Književna nagrada „Isidora Sekulić“ uručena je danas piscu Aleksandru Gatalici za roman „Poslednji argonaut“, koji je objavljen prošle godine u izdanju Službenog glasnika.

Priznanje književnicima svake godine dodeljuje opština Savski venac za uspešno književno delo ostvareno u žanrovima kojima se bavila Isidora Sekulić, a koje je napisano na srpskom jeziku i objavljeno u Srbiji tokom prethodne godine.

Roman Poslednji argonaut prati glavnog junaka koji upada u različita stanja svesti, u kojima mu opskurni lekari pomažu da povrati svoje sećanje. To čitaoce vodi fundamentalnom pitanju koje se postavlja u knjizi: zaboraviti sve ili se sećati svega – šta je veće prokletstvo? Nagrada Isidora Sekulić je novo u nizu priznanja za ovu knjigu kojoj su dodeljena i nagrada za savremenu književnost Liplje na 23. međunarodnom sajmu knjiga u Banjaluci, kao i nagrada Stevan Pešić Gradske biblioteke Novog Sada i Saveta mesne zajednice Kovilj.

BeFunky-collage (2) Debatni program festivala KROKODIL 2019 Nauka vizual Novo izdanje Kreativnog centra: „Nauka. 40 naučnika i istraživača“ Pottermore Dž. K. Rouling nastavlja Hari Poter sagu sa četiri nove priče BeFunky-collage (27) Promocija romana „Adresa” Dragana Velikića u UK Stari grad · · ·