Novčanica
U VAZDUHU · urban flash

Norveška centralna banka odabrala je novi izgled novčanica, koje će se pojaviti u ovoj zemlji 2017, koje su privukle pažnju dizajnera širom sveta.

Naime, lice novčanice sadrži ilustracije koje su uradili autori u studiju The Metric System, kao i Terje Tønnessen, pod nazivom Norwegian Living Space, a naličje deluje kao da ste povećali piksele na ekranu kompjutera pa su je slika postala zamagljena. Za taj deo novčanice bio je zadužen Enzo Finger i on je taj rad nazvao Ripple Effect (efekat talasa).

Tema konkursa koji je raspisala Norges Bank je „more“, a činjenica da su izabrana dva dizajna nije uobičajena. Dizajneri širom sveta su oduševljeni ovim rešenjem, dok su građani ove zemlje, koji nisu skloni vizuelnim umetnostima, pomalo zbunjeni. Kako u većini evropskih zemalja se koristi ista valuta, norveške krune deluju kao osveženje. Gotovo da poželite da ponovo skupljate novčanice iz različitih zemalja širom sveta.

Lice novčanica

Naličje novčanica

 

 

Garfi namrgođeni mačak Upoznajte Garfija – mačku mrguda Japanski ljubavni hoteli Zavirite u unutrašnjost japanskih ljubavnih hotela Američki proizvodi zabranjeni u drugim zemljama Američki proizvodi zabranjeni u drugim zemljama Mr. Bean Mr. Bean ponovo manipuliše galerijskim prostorom