Pariz
KULTURA · fotografija

Kako vreme prolazi, sve nam je nekako teže da se setimo detalja iz prošlosti, a prošlost nam postaje sve draža. Čak se desi i da idealizujemo ta sećanja. Pa često govorimo o nekim boljim i lepšim vremenima.

Julien Knez i serija vintidž fotografija Pariza je baš zbog toga stekla toliku popularnost. Nisu to samo obične fotografije koje su pronađene i na kojima je Pariz crno-beo. Projekat kombinuje fotografije Pariza u vremenu od 1871. godine do čuvenih studentskih prostesta iz 1968. godine i to tako što se sve fotografije ponovo fotografišu u istom okruženju. Takoreći slika u slici, prošlost u sadašnjosti. Jasan trag vremena koji se vidi. Definitivno je projekat jedan od najboljih vremeplova koji je mogao biti smišljen, i istovremeno budi nostalgiju i ponos. Nostalgiju za prošlim vremenima, a ponos zato što je grad preživeo toliko bitnih kulturnih i istorijskih momenata.

Foto: Julien Knez Otvori galeriju

Kada vidimo ove fotografije poželimo da budemo u Parizu, u bilo kom trenutku. Prelep grad je uhvaćen i na fotografijama starijim od sto godina i u sadašnjem trenutku, i ništa nije izgubio od svog dobro poznatog duha.

io Fotografije koje govore o mračnoj strani ljubavi op Oni su se malo zaglavili pš Sobe ljudi iz celog sveta zu Fotografije o borbi sa depresijom ·