iPhone 6s i iPhone 6s Plus
U VAZDUHU · tech/web

Kompanija Apple® je danas predstavila iPhone® 6s i iPhone 6s Plus, najnaprednije iPhone uređaje ikada, koji sada donose novu dimenziju unutar revolucionarnog Multi-Touch™ interfejsa. Novi iPhone modeli stižu sa 3D Touch funkcijom, koja oseća jačinu pritiska na ekran i omogućava korisnicima da na intuitivne nove načine pristupe funkcijama i interaguju sa sadržajima. iPhone 6s i iPhone 6s Plus stižu sa Retina® HD ekranima koji su načinjeni od najjačeg stakla koje je ikad bilo na jednom pametnom telefonu kao i od aluminijuma serije 7000, posebne legure koja se koristi i u vazduhoplovnoj industriji, uz predivne metalne finiše koji sada uključuju i “rose gold” opciju.

iPhone 6s i iPhone 6s Plus nas takođe upoznaju i sa novim pristupom na temu fotografije, koji se naziva “Live Photos” (engl. žive fotografije) i koji oživljava vaše slike beležeći momenat u pokretu. Live Photos, 3D Touch i druga poboljšanja unutar novih iPhone uređaja pokreće A9 čip, koji je dizajnirao Apple, a koji je najnapredniji čip koji se ikad našao u nekom pametnom telefonu. Ovaj čip nudi više performanse, uz sjajnu autonomiju baterije.

“Jedina stvar koja je promenjena na iPhone 6s i iPhone 6s Plus je svaka — 3D Touch omogućava korisnicima da barataju interfejsom na potpuno drugačije i zabavnije načine, a inovativni Live Photos oživljava vaše fotografije”, rekao je Filip Šiler, stariji podpredsednik marketinga u kompaniji Apple. “Ovo su najnapredniji iPhone modeli ikada, sa aluminijumom serije 7000, staklom koje je jonizovano za veću tvrdoću, novim 64-bitnim A9 čipom, iSight kamerom rezolucije od 12 megapiksela i prednjom, FaceTime HD kamerom rezolucije od 5 megapiksela, a sa bržim Touch ID, bržim LTE modemima i bržom WiFi tehnologijom – korisnici će ih zaista obožavati.”

Takođe je predstavljen i novi iPad Pro™, koji sa svojim impresivnim Retina® ekranom dijagonale 12.9 inča i 5.6 miliona piksela, što je najviše na jednom iOS uređaju ikad, kao i revolucionarnim performansama zahvaljujući novom 64-bitnom A9X čipu, parira većini modernih prenosnih računara.

Novi, veći iPad Pro je tanak i lagan i obezbeđuje celodnevno trajanje baterije. Postoji više od 850.000 aplikacija unutar App Store℠ dizajniranih specijalno za iPad®, a iPad Pro će omogućiti novu generaciju naprednih aplikacija za sve kategorije upotreba, od produktivnosti, dizajna, ilustracija, inženjeringa i medicine do obrazovanja, igre i zabave.

“iPad Pro je najnapredniji i najmoćniji iPad koji smo ikada napravili. Njegov prelepi veliki 12,9-inčni Retina ekran broji 5,6 miliona piksela i pruža bogato iskustvo za sadržaj i aplikacije. iPad Pro je i daleko najbrži iOS uređaj koji smo ikada kreirali – njegov A9X čip je brži od najvećeg broja prenosnih računara kako u CPU, tako i u grafičkom procesiranju, a sam uređaj je tanak i dovoljno lagan da ga možete držati u ruci ceo dan“, rekao je Filip Šiler, stariji potpredsednik marketing odeljenja u kompaniji Apple. „Inovativna Apple olovka i nova Pametna tastatura omogućavaju korisnicima da prilagode svoje iPad Pro iskustvo određenim aplikacijama koje koriste i poslu koji obavljaju, što iPad Pro čini idealnim alatom za sve tipove upotreba, od profesionalne produktivnosti do naprednog 3D dizajna.“

Rawman 3000 Rawman 3000 – vokmen za ljubitelje ploča Ce&Ha sajam Ce&Ha sajam: Skockana nova tehnologija Samsung Galaxy S6 Edge+ i Tab S2 predstavljanje u Srbiji 01 Samsung GALAXY S6 Edge+ predstavljen u Srbiji LG G4 EISA nagrade: Najbolji proizvodi u oblasti potrošačke elektronike ·