NELT 4
PULS GRADA · aktuelno

Konkurs za učešće u jednogodišnjem edukativnom i mentorskom programu NEP 4 (Nelt edukativni program), koji već tradicionalno okuplja talentovane studente željne izazova, uveliko je u toku. Ovaj interdisciplinarni eksperimentalni obrazovni program za studente različitih fakulteta utemeljen je na principima saradnje, timskog rada, dijaloga i umrežavanja iskustava i znanja.

U okviru četvrtog ciklusa Nelt edukativnog programa, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena preduzetništva i kreativnosti, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata.

Program je zamišljen tako da se realizuje kroz različite formate – mentorski rad sa studentima, direktan susret studenata polaznika programa sa priznatim stručnjacima iz različitih oblasti, predavanja, studijske posete, praktične vežbe i otvoren dijalog o širokom spektru tema od ekologije i umetnosti do preduzetništva, IT sektora, korporativnog menadžmenta. Ovako dizajniran program, koji se ove godine odvija pod sloganom „Druga strana znanja“ usmeren je zapravo ka osnaživanju ličnog i profesionalnog razvoja polaznika.
Studenti koji su imali priliku da prođu kroz ovaj edukativni program u prethodno realizovanom ciklusu, podelili su svoja iskustva i naglasili prednosti učešća.

„Program se razlikuje od fakulteta jer nije „ukalupljenog tipa“, već pruža mogućnost da se razvije kritičko mišljenje. Sve vreme smo radili i učili od profesionalaca koji su bili vrlo motivisani da nam prenesu znanje i što više informacija. Nelt edukativni program sada osećam kao „vetar u leđa“. Dobila sam realnu sliku o tome šta mogu da uradim i na koji način da to izvedem. NEP je za mene ohrabrenje pre svega“, navodi Nina Krčun, student arhitekture.

O izboru prijavljenih kandidata odlučivaće Programski savet u sastavu: Milica Pekić (Galerija 12 HUB), Nana Radenković i Relja Bobić (Nova Iskra), Marko Milanković (Nelt), kao i učesnici prethodnih ciklusa. Od 2014. godine realizovana su ukupno tri programska ciklusa kroz koje je prošlo preko 60 polaznika. Istovremeno, svoj doprinos dalo je više od 50 predavača iz različitih oblasti, umetnika i kreativaca, kako iz Srbije tako i inostranstva.

U programu mogu učestvovati studenti svih fakulteta (privatnih i državnih). Za sve zainteresovane kandidate konkurs je otvoren do 20. oktobra. Program je potpuno besplatan, a svi oni koji vole kreativne izazove mogu se prijaviti na sajtu www.novaiskra.com.

Nelt edukativni program kompanija realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB


bergman 100 godina film muzika „Film, muzika i nešto između“ – sto godina od rođenja Ingmara Bergmana Lesaffre Najbolji pekari Srbije za decu bez roditelja The Cure na Exit-u Oni dolaze na Exit! collage Top 10 toaleta sa venčanja princeze Judžin · · ·