Ile De France
PULS GRADA · gastro

Nedavno je u svečanom ambijentu Francuske Ambasade u Srbiji ljubiteljima francuske kulture i gastronomije predstavljena linija sireva „Ile de France“. Tim povodom, Beograd je posetio francuski majstor sira Roland Barthélemy.

U znak sećanja na neponovljivi, glamurozni život 30-ih godina prošlog veka kada je prvi brie brodom „Ile de France“ prevezen iz Francuske u SAD prisutni su imali priliku da uživaju u mekom, zrelom siru specifične arome, poznatijem kao camembert, zatim čuvenom rupičastom ementaleru i brie-ju, francuskom „kralju sira“.

Zahvaljujući kompaniji Mlekoprodukt iz Zrenjanina u ukusima Francuske se može uživati i u Srbiji. Čuveni francuski majstor sira Roland Barthélemy i sam je pohvalio sireve „Selecta“ koji se proizvode upravo u Srbiji i prodaju pod markom Biser.

Bilo da ste ljubitelj francuske kulture i gastronomije ili jednostavno gurman sa istančanim ukusom, preostaje vam samo da okupite svoje najdraže i uživate u ukusima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Odaberite svoj omiljeni „Ile de France“ – vredan vaših posebnih trenutaka!


Paradajz Kako se priprema budvanska kuserva? cover 15 hipsterskih trendova u hrani koji su obeležili ovu godinu Pizzagram Pizzagram: Fundamentalno drugačija pizza Made in Italy Nedelja italijanske kuhinje u Beogradu · · · · ·