cover www.elle.com
PULS GRADA · lepota

Izgleda da je prolećni entuzijazam otišao malo predaleko kada je reč o trendovima u lepoti. A gde će se pre saznati šta je to novo i bizarno, nego (podrazumeva se) na Instagramu. Iako svi mi volimo lepo vreme, sunčane dane, svežu zelenu travu, tek poraslo lišće i šareno cveće, da li biste se usudili da na svojim obrvama kreirate čitavu jednu mikro baštu?

Ako ste mislili da su šminka i frizura glavna polja inovativnosti kada se govori o lepoti, pogrešili ste! Nekada zanemareni nokti i obrve, poslednjih godina bivaju sve više u fokusu. Trendovi za njihovo dekorisanje konstantno se menjaju, i neverovatno je kako inspiraciji za redizajn nema kraja. U 2017. tu su bile “talasaste obrve”, “pernate obrve”, kao i one koje uz pomoć ukrasa imitiraju novogodišnju jelku i kraljevsku krunu.

Ova 2018. uopšte ne zaostaje za sličnim ludorijama, pa smo već sada svedoci obrvama nalik ribljem repu, obrvama s ekserčićima, pa čak i spojenim obrvama u obliku oreola (?!).

Vratimo se ipak na “cvetne obrve”. Sve je počelo kada je beauty guru Taylor R kreirala ovakav izgled, te na svom Instagram-u i YouTube kanalu prikazala kako da i vi, korak po korak, kreirate ove neobične obrve. Od tog trenutka, “cvetne obrve” postale su instant hit, pa su zaljubljenici u eksperimentisanje sa šminkom širom sveta počeli da kopiraju Taylor R.

Međutim, ono zbog čega ovaj trend jeste zahvalan, jeste što svako kreira sopstvenu “baštu”, birajući boje, oblike i detalje koji najviše odgovaraju njihovom senzibilitetu. Tako se na obrvama mogu videti vesele bašte, melanholične bašte, šarene ili pak monohromne.

Sve što treba da uradite jeste da prvo od vaših obrva napravite prigodnu podlogu, iliti “travu”. To ćete učiniti tako što ćete na njih naneti vosak za kosu, i učiniti da deluju razbarušeno. Zatim ih ofarbajte u zeleno, uz pomoć tečnog karmina za usne ili maskare u toj boji. Koristeći štapić za uši, skinite višak boje i umrljane delove. Sada sledi kreativni deo – cveće! Možete koristiti pravo sitno cveće, stikere, pa ih čak i iscrtavati. Ukoliko se odlučite za pravo cveće, pažljivo ga isecite sa drške, pa dodajte malo lepka za veštačke trepavice, a onda uz pomoć pincete zalepite na željena mesta na obrvama. Ne morate se zaustaviti na cveću, dodajte minijaturne sličice leptira, pčela i bubamara svuda oko obrva, kako bi vaša “bašta” potpuno oživela.

Ako vam se ideja cvetića na obrvama sviđa, ali ne i zelena boja, samo zadržite prirodnu nijansu obrva i zalepite cvetove. Tako ćete i dalje izgledati ekstrvagantno, ali i minimalistički.

Sada i vi, ako to želite, možete na sopstvenim obrvama kreirati mini baštu iz vaših snova. A, pošto dolazi Uskrs, ovo je zabavan način da svoje bližnje iznenadite i zabavite, u ulozi neočekivanog vesnika dugo očekivanog proleća.

beauty-2537562_960_720 Braon-roze je nova hit boja za kosu Šiške Bela Hadid Šiške su u modi bottle-2812214_960_720 Parfemi u nijansama roze rumenila maxresdefault 20 jednostavnih trikova za bolju frizuru · · · · · ·