lip-powder-composite-pic
PULS GRADA · lepota

Nekada  je postojalo svega nekoliko vrsta proizvoda dekorativne kozmetike:  rumenila su bila kremasta, senke praškaste, a ruževi tečni. No, takva klasifikacija pripada davnoj prošlosti. Kozmetička industrija neprekidno se razvija velikom brzinom, nudeći nam svake sezone nove proizvode zanimljivog pakovanja i revolucionarne teksture. Najnovije otkriće na tom polju jeste ruž u prahu.

Ovaj proizvod, kao i većina drugih kada je u pitanju šminka, nastao je u Seulu, a onda je popularnost stekao zahvaljujući blogerkama i influenserkama na Instagramu. Iako se prvobitno mogao naći samo u Sefori, kao njihov proizvod, proteklih nekoliko godina ovu nesvakidašnju tehnologiju prigrlile su i druge velike kozmetičke kuće uključujući Dior, Nars i Šanel. Zahvaljujući mat teksturi, ovi ruževi su dugo postojani i izgledaju vrlo šik na usnama. Ipak, u čemu se oni razlikuju od klasičnih mat ruževa koji već dugo postoje na tržištu i koji su dokazali svoj kvalitet mnogo puta do sada?

PREDNOSTI

Sami birate nijansu

Za razliku od tečnih ruževa koji su uglavnom uljanog sastava i unapred definisane nijanse, ruževi u prahu koji dolaze u kombinaciji balzama i praha omogućavaju vam da sami mešate svoju nijansu i postignete ton baš onakav kakav želite.

Ne ostavljaju trag

Iako su obični mat ruževi vrlo postojani i kvalitetni, neretko se dešava da ostavljaju trag na čaši ili kragni. Sa druge strane, ruževi u prahu nemaju tu lošu karakteristiku. Iako im ton na usnama vremenom izbledi,  oni ne ostavljaju trag i dugo su postojani.

Dolaze u jarkim bojama

Ono što karakteriše ovu vrstu karmina svakako su jak pigment i intenzivna boja. Paleta nijansi je vrlo široka, te sigurno možete izabrati onaj ton koji vam najbolje pristaje. Bitno je takođe znati da je aplikator ovog ruža vrlo precizan, te vam neće biti problem da postignete precizne konture i uredan izgled.

MANE

Previše su suvi

Ukoliko preferirate ruževe kremaste teksture, varijanta u prahu vam sigurno neće prijati jer jako isušuje usne. Ako pak nemate ovih problema, te mat ruževe inače rado koristite, onda ovu inovaciju svakako treba da isprobate.

Iziskuju više vremena za nanošenje

Ruževi koji dolaze u formi balzama i praha zahtevaju da prvo nanesete balzam, a zatim i pigmentisani prah koristeći dve četkice. Iako ovakva aplikacija može biti interesantna, čini se da zahteva daleko više vremena i prostora u vašem neseseru, što nije baš najpogodniji izbor, naročito kada žurite.

Ističu nedostatke

Ukoliko imate suve usne i patite od ispucale kože, ovakav ruž biste trebalo da izbegavate. Ne samo da ističu svaku pukotinu, neravninu ili oštećenje na koži, već je dodatno isušuju. Ukoliko, uprkos svemu, želite da ga koristite, obavezno uradite piling usana pre nego što ga nanesete.

Bio-Oil Srbija Nega i uživanje sa samo jednim proizvodom rexfeatures-9047043br Lakovi za nokte: 5 neodoljivih nijansi za sezonu proleće/leto 2018. page-cover Najgore tetovaže na usnama d18dce3da42f6c31048cb07dc82a53b1 Kako da sami napravite neurednu punđu poput profesionalca · · ·