cover
PULS GRADA · stilistika

U jesenjem periodu prečesto nam dan bude uništen iznenadnom i sumornom kišom. Osim ako vam život nije kao romantičan film, onda svakako ne volite da pokisnete i ostatak dana provedete mokri. Šljapkanje u gumenim čizmama i vukljanje kišobrana nezaobilazna su pomagala, ali i stara dobra kabanica! Zato stiže novi trend, podjednako zabavan i stajliš, a to je – prozirna kabanica.

Zamislite da provedete poduže vreme u odabiru i uklapanju garderobe, na primer za važan sastanak ili odlazak na svečani događaj, i da zatim obučete previše običnu kabanicu. Ne samo da se vaš trud kroz nju neće videti, već često deluju jeftino, zbog toga što joj se na žalost ne poklanja dovoljno pažnje. To je svakako jedna modna nepravda, jer su kabanice važan deo svačije garderobe, ali javila se nada koja kazuje da to može biti ispravljeno.

Zato se pojavila providna kabanica, koja je uzela maha širom modnih pista, a samim tim ubrzo se prebacila i na ulice. Mnoge modne marke su se priključile ovom trendu; od onih svima dostupnih, kao što je Zara, pa do prestižnih i skupljih, kao što je Miu Miu. To znači da će za svakog biti barem po jedna providna kabanica do koje se može bez problema doći.

S obzirom da su prozirni materijali i čipke u modi već nekoliko sezona, logično je da se ovaj trend prebacio i na zaboravljeni komad odeće kao što je kabanica. Zahvaljujući njoj, sve ono što obučete doći će do izražaja, posebno ako kabanica nema ni jednu boju na sebi, već je potpuno prozirna. Možete odabrati i one koje su u nekoj boji, na primer plavoj ili roze, ako ipak želite da unesete malo veselja u kišni dan.

Interesantne su one koje imaju iscrtane samo linije kroja, pa daju nekakav zanimljiv utisak, kao iz crtanog filma, a opet naglašavaju vašu figuru i sam oblik kabanice. Postoje i one koje na sebi imaju karnere od istog materijala, za nešto dinamičniji i hrabriji utisak. Materijali mogu biti teški i kruti, ali i lagani poput kuhinjske folije, što vam omogućava veliku razigranost u izboru.

Ni ljubitelje šarenila, koji uvek moraju na sebi da imaju neki ludi patern ili dezen, neće ostati razočarani ovim providnim kabanicama. Ako je baza providna, na nju mogu da idu detalji poput svima omiljenog cveća, ili na primer puno malih sunca, koji duhovito mogu negirati tmurno vreme.

Još jedna važna odluka pri odabiru providne kišne kabanice jeste dužina. One takođe variraju, od onih nalik kratkoj jakni, do standardne koja ide do kolana, pa sve do duže koja se završava kod zglobova. Svaka će ostaviti drugačiji utisak, pa razmišljajte u pravcu koji vama najbolje stoji, i što je važnije, koja vam više odgovara kako bi vam bilo što komfornije.

Ko zna, možda uz providnu kabanicu tmurni dani više ne budu tako tmurni, i kiša više ne bude toliko omrznuta, pa uhvatite sebe da zviždućete Singing in the Rain.

cover Pogled iza stakala: Najbolje naočare za sunce iz filmova hbz-1960s-fashion-1960s-00-index-1498062605 Moda ’60-ih je i dalje neprevaziđena cover Četiri letnje kombinacije za devojke u pokretu cover morski komadi Odevni komadi koji podsećaju na more · · · · · ·