berlin
KULTURA · art

Berlinski zid nikada neće biti zaboravljen. I verovatno će biti večita inspiracija umetnicima. A Berlin je nedavno dobio još jednu uspomenu na Zid, to je novi kul mural koji se nalazi u Bernauer Straße, i biće tu tri meseca.

Na konkursu pod nazivom If walls could talk… za podizanje novog gigantskog murala u Berlinu bilo je prijavljeno 396 projekata iz 90 zemalja sveta. Pobednik je Mark Haas a njegov rad je pretvoren u mural uz pomoć umetničke grupe Xi-Design i umetnika Size Two i Maria Mankeya.

Rad predstavlja komad mesa presečen na dva dela sa ugraviranim delom „Berlin 1961-1989″. Godine se odnose naravno na vreme koliko je Zid trajao, bar onaj fizički, a dva dela jednog istog mesa su Istočni i Zapadni Berlin.

Ako priđete bliže videćete da su na mesu nejasno nacrtane i gradske četvrti.

Ako idete u Berlin u sledeća tri meseca, pogledajte i ovaj novi super mural, nećete ga promašiti, on je prekoputa ostataka Berlinskog zida.

tet Savršene tetovaže za sestre gu Šta rade žene kad ih niko ne gleda hu Disney kakvog još niste videli 10 ludih skulptura Deset ludih skulptura · ·