Novi restorani
PULS GRADA · destinacija

Ima li uopšte više potrebe napominjati da je reč „šokantno“ postala toliko izlizana da bismo je uskoro slobodno mogli izbaciti iz upotrebe. Ako vas nešto još uvek zbunjuje ili vam deluje kontroverzno, verujte ima ljudi koji su – sve to već videli!

Verovatno su takvima namenjene najrazličitije novotarije na svetu, pa i kada govorimo o restoranskoj ponudi. Danas se tamo, očigledno ne ide zbog ukusnog obroka, već zbog drugi stvari koje su privlačne – nekom manje, a nekom više…

Pogledajte kakvi sve to novi restorani niču po svetu, u kojima je ponuda posve čudna, tako da niste sigurni zašto ste tačno tamo svratili – da biste pojeli nešto lepo i ukusno ili da biste se dobro zabavili…

1. Dronovi umesto konobara

Singapur je dobio svoj prvi restoran u kojem dronovi „rade“ kao konobari. Oni iz kuhinje defiluju ka stolovima poslužujući goste, bez obzira da li je u pitanju hrana ili piće. Ovi dronovi napravljeni su od strane jedne singapurske kompanije specijalizovane za robotiku, tako da ne bi trebalo da se brinete hoće li vaše piće kasniti, ili vaša supa završiti u nečijem krilu!

2. Restoran inspirisan Timom Burtonom

Proverite restoran Beetle House, ako se zadesite u East Village-u, jer to je restoran posvećen svim stvarima koje Tima Burtona, režisera kvalifikuju kao ozbiljnu i trendi facu. Na meniju svi specijaliteti zvuče poznato – Beetle Bread, Edward Burger Hands, Sweeney Beef. Sve su to specifične jezičke igrarije koje vas asociraju na filmska ostvarenja, a istovremeno vas teraju da ih naručujete jer niste sigurni šta će se pojaviti na tanjiru.

3. Restoran gde odeća nije obavezna

U Londonu je napravljen podugačak spisak, zapravo rezervacija koje se kreiraju i više od dva meseca pre nego što je restoran zapravo otvoren. Očigledno da ideja da negde možete da jedete bez garderobe raspaljuje maštu mnogih stanovnika glavnog grada Velike Britanije. Prema rečima vlasnika – ideja je da doživite istinsko oslobođenje, a mi se pitamo zašto biti slobodan obavezno znači i biti bez garderobe, na primer zašto ta sloboda nije više stanje duha, ili opcionog plaćanja računa u restoranu, a ne samo puka forma, koja veruje da je sloboda kad skinete gaće i kravatu!

4. Restoran inspirisan serijom „Breaking Bad“

Novi restoran otvoren u Australiji zove se Heisenberg Haus i već je dobio 4.6 od mogućih pet zvezdica. Dekor restorana temelji se na popularnoj seriji Breaking Bad, a meni je prošaran tek po kojom prepoznatljivom referencom, kao što je Blue Crystal koktel. Inače se služe dobre kolenice, svinjski odresci i točeno pivo, a kokteli su mahom inspirisani Walterom Whiteom i njegovom ekipom.

5. Nuigurumi Cafe – idealno mesto za vaše plišane igračke

Nije sasvim jasno kome je namenjen ovaj japanski kafe. Prema zvaničnim obaveštenjima tamo bi trebalo da povedete svoje plišane igračke, za koje se pripremaju limunade i drugi zdravi napici, a šta vi radite dok oni „piju“ sok nije objašnjeno… Takođe u ponudi postoji i opcija noćenja, ali samo za vaše plišane drugare, pa ako ste spremni da iskusite pravu bizarnost i to na japanski način, povedite svog plišanog medu ili zeku na pićence!

Dhow and Doha skyline Predlog za produženi vikend – Doha Selo iz bajke Sela kao iz bajke Krf Morski utisci: Krf usred aprila Najlepša ostrva na svetu TripAdvisor: Najlepša ostrva na svetu 2016. · · · ·