plogging.jpg.860x0_q70_crop-scale.cover
U VAZDUHU · trend

Ako imate (ne)sreću da ste mladi u 2018, postoje dve velike krize koje vas očekuju. Prva od njih je ekološke prirode. Naime, plastične flaše, kese i druga ambalaža su veliki neprijatelj naših vodenih površina i živog sveta u njima. Druga kriza je znatno ozbiljnije prirode i tiče se toga kako ćete izgledati na plaži ovog leta! Ipak, ne očajavajte, Šveđani su smislili rešenje za oba problema.

Ono nosi naziv „plogging“ i predstavlja aktivnost u kojoj su sjedinjeni trčanje i sakupljanje đubreta.

Stari i mladi stanovnici ove skandinavske zemlje džogiraju sa kesama za đubre i tako, osim što rade na svojoj fizičkoj formi, pozitivno utiču i na životnu sredinu. A kada se kesa napuni, i trening postaje teži, ali i efektniji.

U međuvremenu, „plogging“ trend se proširio i na ostatak sveta. Džogeri iz različitih zemalja redovno objavljuju svoje fotke sa punim kesama za đubre na društvenim mrežama, uz obavezan hešteg: #plogging.

Ako ste ljubitelj trčanja, pokušajte i vi da na ovaj način učinite našu planetu lepšim mestom za život. U slučaju da još niste otkrili čari džogiranja, eto dobrog razloga koji će vas motivisati da se oprobate u tome!

page_cover 5 parfema savršenih za proleće cover 10 apsurdnih situacija koje samo milenijalci razumeju 123 Modni komadi koje ćete prve nositi u 2018. slika1cover Ti slatki izvrnuti hibridi · · ·