Detektivski filmovi
KULTURA · film/TV

Sada je ono doba godine kada vam ne treba izgovor za ćebence i film, sada samo treba da se naoružate gomilom dobrih filmova i prepustite se uživanju. Možda biste mogli da se vratite i na neke koje ste propustili a bili su hitovi proteklih godina.

Ako volite misterije i volite da tražite obrasce ljudskog ponašanja, volite da preduhitrite detektive u pronalaženju ubice, u ovom članku ćemo predstaviti nekoliko filmova za vas. Pored toga što će vas zabaviti, svakako će vam malo i „prodrmati klikere“ jer nijedan nije baš toliko naivan.

1. Angel Heart (1987)
Mistično-detektivski film koji vas od prvog trenutka uvuče u priču i drži uz ekran sve do kraja. Ima odlike i film noira, a protagonista se susreće sa zaista neočekivanim stvarima tokom filma.

2. Memento (2000)
Film koji bi trebalo da pogledate ako niste do sada. Leonard je tražen zbog ubistva svoje žene, a još je izgubio i kratkoročnu memoriju. Seća se samo onoga šta se desilo pre smrti njegove žene, ostale stvari pamti samo 15 minuta. Kakvim se sve trikovima služi da dokaže da on nije ubica, saznaćete u ovom zaista odličnom filmu.

3. Zodiac (2007)
Dva detektiva traže serijskog ubicu koji je harao San Franciskom 25 godina. Nadimak mu je Zodiac. A ubica ne samo da voli da ubija već se igra mačke i miša sa istražiteljima. Ovaj pritisak ne mogu svi da podnesu.

4. True Detective (2014-2015)
Da, istina je, rekli smo filmovi a ovo je serija! Ali, ovo nije obična serija. U pitanju je malo detektivsko remek-delo koje ima dve sezone, i u čiju se prvu sezonu zaklinju svi veliki fanovi ovog žanra. U centru zbivanja je istraživanje zaista neobičnih ubistava ali i odnosi između samih detektiva koji rade na slučajevima.

5. Mystery Road (2013)
Potpuno lagana atmosfera dominira filmom, sniman je u Australiji i to dodatno doprinosi atmosferi filma, jer su prizori ovog kontinenta potpuno hipnotišući. Scenario je sjajan, policajac istražuje ubistvo Aboridžinke i na tom putu se susreće sa nespremnošću kolega da mu pomognu oko slučaja. I lokalni stanovnici su nespremni na saradnju, a i sam nailazi na gomilu neprijatnih otkrića.

6. Män som hatar kvinnor (2009)
Švedska ali i izvorna verzija filma The Girl with the Dragon Tattoo koja govori o običnim ljudima koji se ujedinjuju na putu rešavanja zločina. Obavezno pogledajte, jer će se javiti potpuno druga perspektiva priče u odnosu na onu koju ste imali priliku da iskusite ako ste gledali svetski poznatu verziju filma. Original je ipak nešto posebno!

Automatski nacrt Pogledajte prvi trejler za 6. sezonu serije „Girls“ Automatski nacrt Pogledajte trejler za novi film Martina Scorsesea „Silence“ glumci Glumci čija je moć transformacije neverovatna image001 „Fantastične zveri i gde ih naći“ – najgledaniji film ove nedelje ·