muzičari
PULS GRADA · zdravlje

Novo istraživanje naslovljeno „Can Music Make You Sick“ objavljeno nedavno u Velikoj Britaniji navodi da profesionalni muzičari i stručnjaci iz oblasti muzičke industrije imaju tri puta veće šanse da pate od depresije i anksioznosti nego ljudi kojima muzika nije profesionalno opredeljenje.

Koji su to faktori koji doprinose ovakvim rezultatima istraživanja? Vreme koje većina koristi za opuštanje i druženje, vreme je kada muzičari rade. Imaju nastupe, konstantno su iscrpljeni i teško planiraju ostale životne aktivnosti, a to su samo neki od faktora koji utiču na stvaranje mentalnih problema. Istraživanje je sprovedeno na Univerzitetu u Westminsteru, i pokazalo je da od 2221 ispitanika, čak 39 odsto onih koji pate od deprsije i anksioznosti jesu muzičari ili imaju posao u muzičkoj industriji.

Zanimljivo je da niko od ispitanika nije povezao muziku sa izvorom depresije, načinom na koji se ona stvara i izvodi, već kažu da ih često muči činjenica da im mnoge stvari iz života nedostaju, nekada čak i smatraju da ne postižu uspeh kakav zalužuju.

Alkohol Kako alkohol utiče na izgled jesen Jesen je dobra za naše telo i um Dijeta za tinejdzerke cover Koristan priručnik: Dijeta za tinejdžerke – UPS! alkohol Koliko moramo da vežbamo ako konzumiramo alkohol? ·