Nova godina
U VAZDUHU · trend

Razlog zbog kojeg volimo zimu je sama zamisao zimske idile, toplote kraj kamina ili peći, tople čokolade ili kuvanog vina, a tu su i nezaobilazni ukrasi. Jelka, svetlucave lampice, Deda Mraz i Sneško Belić s neodoljivim osmesima… Kako biste zaobišli rutinu stavljanja jedne iste plastične jelke ili istih ukrasa svake godine, ali i uštedeli na kupovini novih, ove godine dekoracije napravite sami.Za početak, okitite stan lampicama. Za njih nije obavezna jelka. Možete ih staviti u neki od omiljenih uglova stana, preko ramova slika, iznad kreveta, ili bilo gde na zidu, a efekat će biti fantastičan.

Venac

Venčić je divan novogodišnji ukras i dekoracija za vrata ili neki kutak. Gotovi venci mogu biti vrlo skupi, a lako ih i sami možete napraviti. Ono što vam je neophodno jeste osnova koju možete dobiti od ofingera od žice koji ćete presaviti kleštima, ili iskoristite neki stari venac/predmet u obliku kruga. Preko osnove tračicama možete privezati grančice jelke koje možete ukrasiti mašnicama, pravim cvećem, tračicama… Umesto pravog granja, možete lepkom spojiti trakice, ili stare ukrase, mašne, šta god vam padne na pamet.

Originalno novogodišnje drvo

Ovo je veomaprosto napraviti, a izgleda originalno i zanimljivo. Vaznu obmotajte satenskom trakom i vežite je u mašnu. Sakupite grančice u parku ili šumi. Potrebno je da nisu skroz tanke kako bi izdržale težinu ukrasa i da budu približno iste dužine. Sitnim satenskim ili bilo kakvim tračicama na grane koje ste stavili u vaznu nakačite male novogodišnje čestitke koje takođe mogu biti deo vašeg „uradi sam“ projekta. Možete kačiti i sitne ukrase, pustite mašti na volju. Vaznu možete staviti u poslužavnik na kojem će u sitnim činijama biti oraha, smokvi, sušenog voća…Grane možete i ofarbati u belu ili bilo koju boju, i ispod nje staviti male paketiće.

Za one koji uvek vole nešto drugačije – stare drvene merdevine obmotajte svetlećim lampicama i okačite ukrase, i dobili ste fantastičnu alternativu za jelku.

Merdevine

Voćna jestiva novogodišnja jelka. Izgleda komplikovano, ali je zapravo vrlo jednostavno. Sve što vam je potrebnojesu voće i čačkalice. Od jabuke napravite bazu. Na nju prikačite šargarepu, a zatim na tu bazu stavite čačkalice kao na slici, u obliku jelke. Na čačkalice zabodite voće po izboru. Prijatno!

Za ljubitelje knjiga – napravite jelku od knjiga poređanih u obliku jelke, i sve to okitite lampicama. Na vrh stavite šišarku ili jelku.

Ukrasi za jelku

Prave šišarke se neodoljivo slažu uz jelku, a možete ih ukrasiti biserima, šljokicama (koje ćete prilepiti lepkom ili lakom za nokte).

Evo ideje da starim ukrasima date nov život. Izlepite ih listićima po kojima su ispisane note. Ako nemate staru svesku s notama, možete ištampati s interneta. Zatim te papire iseckajte u sitne komadiće u obliku listića. I lepite ih preko starih ukrasa, svejedno kojeg su oblika.

Ispupčen ram za slike može biti idealna novogodišnja dekoracija. Od njega možete napraviti kalendar – izlepite brojeve dana na papirićima i svakom dodajte neki mali ukras.

Držač za nakit možete u vreme praznika iskoristiti i kao dekoraciju, nakit zamenite novogodišnjim ukrasima i dobićete moderan i upečatljiv ukras.

Na police uz ramove za slike stavite grančice jelke, šišarke, sveće, i tako probudite prazničnu atmosferu.

Dopustite i svojim mališanima da učestvuju u dekorisanju. To će biti odlična prilika da provedete kvalitetno vreme s njima. Za one najmlađe – dovoljan je i otisak prsta na starom ukrasu koji ćete vi pretvoriti u jelena, medu ili Sneška Belića. Divan gest je svojim najbližim prijateljima i porodici poslati razglednicu koju je ilustrovalo vaše dete.

Odlična ideja za dekoraciju prozora su tračice najrazličitijih boja na koje ćete prikačiti ukrase.

Glavna ideja je i zabava, pored uštede novca. Probudite dete u sebi i uživajte u praznicima!

UNICEF Magija UNICEF čestitki Frilenser Pošto sloboda? Beograd grafiti BUG 006 Street art: Magija grafita sb10069212cw-001.jpg Biti singl · ·