2016
U VAZDUHU · urban flash

Prema istraživanjima magazina Forbes svega 8 odsto ljudi zaista ostvari zacrtane novogodišnje odluke, poštujući određen predviđen rok i obećanja sebi data. Nije da želimo da vas obeshrabrimo ovih dana, kada zasigurno pravite svoj mali spisak koji ćete, najdalje u junu sasvim precrtati iz svoje agende, ali činjenice kažu da se ljudima početkom godine uvek čini da je 365 dana nepregledna poljana na kojoj će se u jednom trenutku ukazati zgodna prilika da ostvare svoje namere. Planiranje i ostvarivanje toga je proces koji zahteva svakodnevni rad!

Kada novogodišnje odluke pišete tik nakon slavlja je zaista loš trenutak. Tada, prema rečima psihologa pokazujemo sklonost ka preterivanju, prekomernom trošenju svega pa i ideja oko toga šta sve treba popraviti u dosadašnjem životu. To znači da nećemo biti previše realni prilikom sastavljanja liste želja, niti ćemo svoje namere pravilno definisati, a onda kada u martu pogledamo isti spisak može da nam se učini da niti razumemo zahteve niti su oni dovoljno jasni da znamo u kom pravcu je potrebno delovati.

Ovo je 10 najgorih novogodišnjih odluka koje se mogu naći na vašem spisku:

1) Kreni u teretanu
2) Počni da držiš dijetu
3) Provoditi više vremena sa porodicom i prijateljima
4) Bolje se organizuj
5) Smanji stres!
6)Prestani da pušiš/piješ
7) Dovedi svoje finansije u red
8) Promeni posao ili karijeru
9) Putuj više
10) Volontiraj

Kao što možete da primetite u pitanju su prilično uopštene stvari, koje bi se mogle pojaviti na spisku mnogih ljudi, pa ipak, retko ko može da ih se pridržava jer su previše opšte i ne mogu da nas pokrenu kada prođe novogodišnja euforija!

Razlike među polovima Zašto su zanimljive razlike u polovima Trenirajte kao Viktorijini anđeli Trenirajte kao Viktorijini anđeli Slavni proslavljaju Božić Slavni su „upali“ u praznično raspoloženje Neobični običaji za Novu godinu Ludi doček: 10 neobičnih novogodišnjih običaja u svetu · · ·