15025297_1281429915210742_4354136529692251301_o cover
U VAZDUHU · grad

Počele su novogodišnje fešte, pogledajte koji sadržaji su vam na raspolaganju, kao i predloge kako i gde da u gradskoj vrevi dočekate novu 2017.

Mikser New Year’s Fest, 30.12.-22.01, Mikser House (Karađorđeva 46) 

Drugi Mikser New Year’s Fest trajaće od 30. decembra do 2. januara, a posetioci će, kako najavljuju organizatori, imati prilike da uživaju u smelom, odabranom i kvalitetnom muzičkom programu koji će ih na pravi način uvesti u 2017. godinu. Mikser New Year’s Fest započinje Salsa spektaklom u petak, 30. decembra, s početkom u 22 časa u Mikser House-u. Mikser House & Al Centro Salsa Beograd, uigrani su tandem koji je od salsa večeri napravio audio vizuelni spektakl i u Savamalu doneo duh Kube.

Svi koji se odluče da Novu godinu dočekaju baš u Mikser House-u, obradovaće line-up, koji i ove godine obećava nezaboravno veče. Pored odabranih DJ setova muzike osamdesetih, Trap, 80s Pop-Rock i EDM-a posebno iznenađenje spremaju Sevdah Baby, kralj domaće EDM scene sa Djixx, koja apsolutno dominira scenom i širi energiju kao požar, kao i Mimi Mercedez, surova reperka koja u svojim pesmama silovito govori o ljubavi prema sebi i „tough love-u“ prema onima koji pravo na tu ljubav osporavaju.

Dvanaesti put zaredom Kanda Kodža i Nebojša otvara novu koncertnu godinu nastupom u Beogradu, kao i uvek do sada na njenom samom početku. Drugo izdanje Savamala New Year’s Festa zatvara se velikim novogodišnjim koncertom jednog od najoriginalnijih alternativnih rok muzičara regiona, Damira Urbana.

ExKLUZivna beogradska žurka za novogodišnju noć, 31.12, zgrada bivšeg Kluza (Masarikova 4)

Nakon prošlogodišnjeg uspeha, i ove godine će se doček Nove godine održati u zgradi bivšeg Kluza u Masarikovoj ulici u Beogradu. „U novogodišnjoj noći biće SRCE na terenu zahvaljujući prazničnom nastupu grupe Artan Lili, a Beograd će protresti i groznica novogodišnje večeri koja će probuditi dobri duh starog Beograda – zahvaljujući nastupu grupe Vesele osamdesete, koja će za ovu priliku izvesti uživo najveće hitove domaćeg popa i roka osamdesetih, od Olivera Mandića i Denis&Denis do Prljavog Kazališta i Šarla Akrobate u njima svojstvenom pop-pank maniru. Ako su šezdesete bile ,,vrele“, sedamdesete ,,lude“, a osamdesete… i dalje se prepričavaju!“, navodi se u najavi.

ExKLUZivna novogodišnja žurka ne podrazumeva samo live nastupe – na jednom mestu, u mnogo kvadrata, na žurci za koju se prošle Nove godine tražila karta više, Beograđane i sve goste prestonice očekuje i DJ stage s bogatim muzičkim programom – prazničnim, raspevanim i plesnim. Uroš Đurić i Srđan Žika Todorović sada se već mogu smatrati rezidentima exKLUZIvne novogodišnje žurke. Prepoznatljive gradske face ponovo će svojim di-džej performansom zapaliti gradsku ekipu, a za pultom će im se pridružiti Pavle Veljković i Dada Selectah.

Brojna dešavanja u Beogradu, do 15.02.

Grad Beograd i ove godine je pripremio bogat novogodišnji program za svoje sugrađane i sve goste koji će tokom naredna dva meseca boraviti u prestonici. Trg otvorenog srca biće otvoren na Trgu Republike do 1. februara, Zimski festival „Ice@Taš“ do 15. februara, a Trg bajki na platou ispred Ustanove kulture „Vuk Karadžić“ do 15. januara.

Klizalište na Trgu Nikole Pašića biće otvoreno sve do 1. februara, a program na Savskoj promenadi do 15. februara. Deveta Beogradska trka Deda Mrazeva zakazana je za 25. decembar, koja će ići Ulicom kralja Milana, a proslava Nove godine kreće već 30. decembra koncertima Bijelog dugmeta i Ace Lukasa ispred Doma Narodne skupštine. Na istom mestu za doček će nastupiti Bajaga i instruktori i Plavi orkestar.

Tradicionalna manifestacija humanitarnog karaktera Ulica otvorenog srca, posvećena mališanima, odvijaće se i ove godine 1. januara na potezu od Svetogorske do Ulice Strahinjića Bana. Proslava Pravoslavne Nove godine organizovaće se 13. januara ispred Starog Dvora, gde će biti organizovani raznovrsni muzički i dečji programi.

cover Digital zanimanja #za5 Beogradska zima Beogradska zima: 10 novogodišnjih manifestacija u gradu posetioci foto Vuk Brankovic Ambasada Švedske proslavila Svetu Luciju i promovisala kuvar image002 Razgovor o pop kulturi u UK Parobrodu · · · · · ·