Nutela čizkejk
PULS GRADA · kulinarka

Recept za Nutella čizkejk koji se pravi dosta brzo, a uz to ne mora ni da se peče je zaista idealna poslastica za sve one koji tokom novogodišnjih praznika vole da se slade više nego inače. Ljubitelji poznatog čokoladnog namaza trebalo bi da obrate pažnju na ovaj kolač, jer je on prava mešavina specifičnih ukusa – visoko kaloričnog Oreo keksa, Nutelle, krem sira i slatke pavlake, ali najznačajnije od svega jeste da ne morate biti član kuvarske sekcije ili dobitnik „zlatne kutlače“ kako biste pripremili ovaj slatkiš – pravi se lako, brzo, i najvažnije – može odmah da se pojede!

Šta će vam biti potrebno da napravite Nutella cheesecake:

340 grama Oreo keksa
750 grama krem ​​sira
110 grama rastopljenog margarina za kolače
65 grama šećera u prahu
10 grama ekstrakta vanile (dve kašičice)
200 grama slatke pavlake
140 grama Nutelle

Priprema kore:

Oreo keks izdrobite u blenderu i dodajte rastopljeni margarin. Masu rasporedite kašikom po zidovima pleha, tako da svaki deo bude debljine oko 20-ak centimetara. Dok pripremate fil, koru ostavite da se stegne u frižideru.

Priprema fila:

U činiju sipajte sir, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Mešajte sve zajedno dok se ne pretvori u glatku masu. U drugu činiju umutite slatkupavlaku, pa joj onda dodajte smesu iz prve činije. Podelite celu količinu na dva dela, tako da u jedan dodate Nutellu, i sve dobro izmešajte. Izvadite koru iz frižidera i mažite je tako da se dva fila međusobno mešaju. Kolač stavite u frižider nekoliko sati, ukoliko želite da se lepo ohladi i malo stegne.

Listići čokolade Listići čokolade za topljenje suva sljiva Suve šljive: Hranljivo, slatko, a i naše coverdef Kiseli kupus: Nezaobilazni gost svake slave Pečene masline Pečene masline – idealna užina · · · · ·