cover
PULS GRADA · moda

Svi znamo da bez ešarpi, marama, šešira, kapa, rukavica, dobrih čizmi, torbe i kišobrana, ne može da prođe nijedna jesen. Ali kako se trendovi menjaju, tako i ovi modni detalji metamorfoziraju, pa pogledajte kako da budete šik, moderni, komotni i sigurni od trenutka kada kišica krene da rominja i sve polako počne da sivi.

Marame sa veselim printovima

Kada dođe jesen, većina voli da se umota u velike tople ešarpe ili dugačke marame zagasitih boja. To je sasvim u redu, uvek će i biti, ali zašto ova jesen ne bi bila malo veselija i šarenija. Upravo zbog toga predlog je da se opustite i budete duhoviti pri odabiru marama ili ešarpi. Pomislite samo na uvek trendi leopard print, kosturske glave, cveće, zvezde, pruge, i naravno kul bandane.

Sole Society (foto izvor: www.popsugar.com)Otvori galeriju

Kape neobičnih oblika

U trenutku kada vetar krene da duva, nemojte staviti bilo koju kapu ili šešir na glavu. Ako ćete se voditi predlogom da marame budu sa duhovitim printovima, onda napravite balans tako što će kape i šeširi biti jednobojni. Međutim, bilo koji model da odaberete, na primer šešir sa širokim obodom ili beretku, potrudite se da njihov oblik bude začudan, i znatno drugačiji od onog na koji ste inače navikli.

Giorgio Armani (foto izvor: www.instyle.com)Otvori galeriju

Rukavice jarkih boja

Iz nekog razloga ljudi često zaborave da ponesu rukavice, i rađe ih nose tokom zime nego tokom jeseni. To je greška koju treba ispraviti, jer osim što izgledaju stajliš i dopunjuju svaku odevnu kombinaciju, one uz to dodatno štite kožu od sušenja i pucanja tokom prohladnih dana. I nemojte birati samo kratke rukavice, već se slobodno opredelite i za one do lakata. Neka budu u veselim bojama, pa ako poželite da imaju neki detalj, najbolje je da bude crn.

Gucci (foto izvor: www.whowhatwear.co.uk)Otvori galeriju

Pufnaste torbe

Platnene, kožne i pletene torbe često se mogu videti, ali ne i one od drugih materijala. Jesen je zato pravo vreme da se isproba nešto novo, a to su paperjasti, pufnasti i mekani materijali. Veličina torbe može varirati, u zavisnosti da li idete na posao ili u izlazak. Kada govorimo o njihovom izgledu, više kombinovanih boja dolazi u obzir, kao i razne aplikacije u vidu lanaca, resa i ukrasa.

Moschino (foto izvor: www.vogue.co.uk)Otvori galeriju

Bele čizme

Crna, braon i drap boja obično budu u izboru za jesenje čizme. Bela, s druge strane, i nije tako česta kada govorimo o jesenjoj obući, pa je sada pravi trenutak da to promenite. Bele čizme ne samo da će biti efektne i uz sve se dobro uklapati, već ćete moći da se poigravate sa biranjem njihovog modela i materijala. Da li će to biti futurističke gumene čizme, ili elegantno duboke sa pertlanjem, ostaje na vama da odlučite.

Giorgio Armani (foto izvor: www.vogue.co.uk) Otvori galeriju

Kišobrani sa upadljivim detaljima

Mnogi zanemaruju izgled kišobrana, ali nemojte i vi! Jednostavni crni kišobrani uvek su u opticaju, ali ove jeseni neka za nijansu budu specifičniji. To će se postići veoma jednostavno, na primer ako imaju samo jedan natpis ili crtež na gornjem delu. Još bolje je ako je čitav unutrašnji deo u šarama, poput neba ili cveta. A ako se dvoumite, uvek posegnite za providnim kišobranom, sa kojim nikad nema greške.

Certain Standard (foto izvor: www.nymag.com)Otvori galeriju
UGG AW2018 UGG Collective: Novi klinci u jesenjoj kolekciji hbz-bella-hadid-0925o-splash-index-1537909301 Modni stil Bele Hadid: Najbolje od najbolje page-cover Izuzetni u svakom smislu collage Najbolji kaputi za jesenju sezonu · · · · · · · · · ·