159bfb70638355.5baa44b7461cd-cover
KULTURA · fotografija

Mišel Džerard je fotografkinja iz Detroita koja je napravila zanimljivu kolekciju slika pod nazivom „Dijeta umetnika“, na kojoj su prikazani omiljeni obroci velikana iz sveta književnosti, umetnosti i filma.

Ona je izjavila da je na ideju za svoju kreativnu seriju fotografija došla kada je pre nekoliko godina čitala intervju poznatog reditelja Dejvida Linča u kome je on objašnjavao svoj ritual vezan za obedovanje. Mišel je to inspirisalo da ispita gastro navike i drugih velikih ličnosti kao što su Džek Keruak, Endi Vorhol i Ingmar Bergman, i prikaže ih na vizuelno dopadljiv način na svojim fotografijama. Njihovim pregledom u našoj galeriji primetićete da se osim hrane, na njima nalaze i drugi predmeti koji su vezani za lik i delo izabranih velikana. Sve je to, naravno, savršeno aranžirano i predstavlja pravi melem za oči, a bogme otvara i apetit.

Obrok Dejvida LinčaOtvori galeriju
Sa snimanja filma Klopka, fotograf Maja Medic Izložba fotografija: Sećanje na Nebojšu Glogovca u Filmskoj galeriji DKC-a svadbene-fotke Najbolje svadbene fotografije 2018. easy-camera-hacks-how-to-improve1 Jednostavni trikovi za savršene fotografije RK_09153-Edit-cover Pogledajte susret tradicionalnog i modernog Japana na ovim fotografijama · · · ·