Crnogorsko primorje
PULS GRADA · destinacija

Donosimo vam predlog kako da provedete savršen dan obilazeći interesantna mesta na crnogorskom primorju. Na ovom izletu naići ćete na veliki broj interesantnih mesta. Predlažemo i satnicu da biste uspeli u ovom poduhvatu za koji treba puno energije tokom toplih letnjih meseci.

I 7.30 h – Naš savršen dan počinje u Herceg Novom. Obiđite Stari grad i postarajte se da ne potrošite previše vremena budući da vas očekuje još puno toga da vidite. Doručkujte i popijte jutarnju kafu, a zatim uskočite u automobile.

II 9 h – Poslije obilaska Starog grada odvezite se do manastira Savina i već za 5 minuta ćete biti tamo. Zaustavite se na dvadesetak minuta za obilazak i fotografisanje. Ne propustite da se popnete stepenicama do crkve Svetog Save.

III 9.30 h – Nastavite vožnju duž Bokokotorskog zaliva prema Risnu. Proći ćete pored Meljina, Zelenike, Baošića, Đenovića, Bijele, Morinja… Stanite u Risnu na petnaestak minuta i pogledajte izvanredni rimski mozaik Hipnosa – boga sna.

IV 10.10 h – Vozite prema Perastu i fotografišite ostrva Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela.

V 10.50 h – Idite dalje prema Kotoru. Parkirajte se blizu Starog grada i napravite kraću turu. Ne propustite da obiđete katedralu Svetog Trifuna.

VI 12.30 h – Dalje se vozimo 30 kilometara prema Budvi. Obilazimo Stari grad i Muzej Budve!

VII 14.00 h – Idemo dalje budvanskom obalom uz zaustavljanje na vidikovcu prema starom gradu Svetom Stefanu. Nastavite vožnju prema Baru.

VIII 14.50 h – Preporučujemo zaustavljanje radi obilaska Stare masline u Starom Baru, blizu je glavnog puta, tako da nam neće oduzeti puno vremena.

IX 15.30 h – Dalje na jugu je Ulcinj sa Starim gradom. Obilazimo ga i nastavljamo prema Velikoj plaži i Adi Bojani.

X 16.00 h – Uživamo u suncu i moru uz omiljene koktele i zaista nezaboravan ambijent… Ukoliko ste osoba od akcije, možete se oprobati u kajtsurfingu.

XI 19.30 h – Vozimo se nazad prema Herceg Novom.

XII 21.10 h – Zaustavite se u Tivtu u Porto Montenegru, šarmantnoj i luksuznoj novoj marini i uživajte u večeri.

XIII 22.10 h – Poslije večere nastavljamo prema Herceg Novom preko trajekta na koji se ukracavamo u Lepetanima. Uživajte u desetominutnoj vožnji van automobila.

XIV 22.55 h – Ponovo ste u Herceg Novom nakon obilaska cijele crnogorske rivijere.

Kanjon Tare (shutterstock) Kanjon Tare: Putovanje u netaknutu prirodu filiptravel Preporučujemo: Mini-odmor za dušu i telo 03_MNE_printQ (1)-12_cover XV Međunarodni turistički budvanski karneval i XVI Proljećna noć pod maskama 125_cover Velja maslina: Drevno drvo masline blizu Bečića · · ·