ReFashionista
PULS GRADA · dizajn

Pre nekoliko godina dizajnerka Jillian Owens odlučila je da želi da promeni stav ljudi prema modi. Većina žena tvrdi kako uživa u modnim igrama, šopingu i kombinovanju garderobe, ali kao da u praksi, a posebno sa polovnim stvarima ne pokazuju nikakvu kreativnost niti želju da grade sopstveni stil od krpica koje se povoljno mogu kupiti na svakom koraku.

Owensovu su nervirali drčni poznati brendovi koji bi tražili novac za bezidejnost, i tako je dizajnerka iz Južne Karoline rešila da svetu, a posebno ženama pokaže kako se u lokalnom second hand radnji mogu pronaći krpice mnogo lepše nego što će vam to veliki brendovi i robne marke ikada ponuditi. Kako da svoju individualnost pokažete kroz odevanje, bila je jedna od ključnih ideja vodilja ove simpatične dizajnerke. I znate šta? U našoj galeriji ćete videti dovoljno dobrih razloga zbog kojih biste i sami mogli da svoj modni kurs skrenete u pravcu polovnog, ali sasvim autentičnog!

Većinu stvari koje je preuredila i prepravila tako da joj sasvim odgovaraju koštale su je između 1 i 3 dolara. Za preuređenje stvarčica najčešće je koristila makaze i pribor za šivenje, ponekad kesicu farbe za tekstil! Ideja je ključna stvar, zato pravac prodavnice polovne garderobe i samo hrabro. Pronađite komade koje ćete prepraviti tako da u njima izgledate kao milion, sa osmehom koji zagonetno kaže – možda jesam a možda i nisam toliko bogata! (Više o Owensovoj proverite na njenom blogu ReFashionista).

Promenite stav prema polovnoj garderobiOtvori galeriju
page-nakitbarbike Kreativni nakit od delova Barbika page-cover Sitnice za koje ne biste žalili novac Lacoste-changes-logo-to-save-threatened-species-5a97f63b3a948__700 Lacoste promenio čuveni logo krokodila page-cover Neobične haljine inspirisane patriotizmom · · · ·